Kabupatèn Tulungagung

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Tulungagung
Lambang Tulungagung.jpg
Lambang Tulungagung
Motto: "---"
Locator kabupaten tulungagung.png
Dina Dadi: Jemuah Pahing, 18 Nopember 1205
Ibukutha: Kutha Tulungagung
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.055,65 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

19 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- --- yuta
+/- --- / km²
Suku bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonesia

Kabupatèn Tulungagung iku salah siji kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Tulungagung iku ibukutha kabupatèné, kota-kota liyané : ---, lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 1.055,65 km² utawa --- hèktar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

1110 43' - 1120 07' Bujur wétan lan 70 51' - 080 18' Lintang kidul

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Tulungagung katata jroning 19 kecamatan, 14 kelurahan lan 257 désa. Kecamatan-Kecamatan ing kabupaten iki yaiku:

Seni, budaya lan tradisi[sunting | sunting sumber]

Panganan lan plesiran[sunting | sunting sumber]

Perkebunan tèh ing Penampean (taun 1938)

Jajanan khas saking kabupatèn Tulungagung antarané: jenang sabun, kacang shanghai, giti, jongkong, ireng-ireng, sredeg, cenil, plenggong lan liyane. Ing Tulungagung uga ana wédang khas yaiku: wédang jahé seré, dhawet caon, rujak uyub, beras kencur.
Panganan Khas liyané:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Wetan