Kabupatèn Sidaharja

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Sidaharja
Lambang Sidoarjo.jpg
Lambang Sidaharja
Motto: "---"
Locator kabupaten sidoarjo.png
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Kutha Sidaharja
Bupati: ---
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

591,59 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

18 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.682.000 (2003)
+/- 2.843 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindhu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonesia

Kabupatèn Sidaharja (panulisan jroning Basa Indonésia: Sidoarjo), iku salah siji kabupaten ing Jawa Wétan, kutha Sidaharja iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : Taman, Krian, Waru lan liya-liyané. Jembar wilayah Kabupatèn iki ± 591,59 km² utawa --- hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

112 5’ - 112 9’ Bujur wetan lan antara 7 3’ - 7 5’ Lintang kidul.

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Sidaharja ketata saking 18 kecamatan, 31 kelurahan lan 322 desa. Kecamatan-Kecamatan ing kabupaten iki yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Wetan