Kabupatèn Pasuruan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaca iki ngenani kabupatèn ing Jawa Wétan. Kanggo panggunaan liyané, pirsani Pasuruan (disambiguasi).
Kabupaten Pasuruan
Lambang Pasuruan.jpg
Lambang Pasuruan
Motto: "---"
Locator kabupaten pasuruan.png
Dina Dadi: ...
Ibukutha: Pasuruan
Bupati: H. Jusbakir Aldjufri
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

1.474 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

24 Kecamatan
Pedhunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.369.295 jiwa
+/- 1.190 jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonesia

Kabupatèn Pasuruan iku salah siji kabupatèn ing Jawa Wétan, Kutha Pasuruan iku ibukutha kabupatèné, kutha-kutha liyané : ---, lan liya-liyane. Luas wilayah kabupatèn iki ± 1.474 km² utawa 147.401,50 hektar.

Geografis[sunting | sunting sumber]

112030' - 113030' Bujur wetan lan 7030' - 8030' Lintang kidul

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Pasuruan ketata saking 24 kecamatan, 24 kelurahan lan 341 desa. Kecamatan-Kecamatan ing kabupaten iki yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Bali menyang: Jawa Timur