Kabupatèn Banyuwangi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Banyuwangi
Lambang Banyuwangi.jpg
Lambang Banyuwangi
Motto: "Satya Bhakti Praja Mukti"
Locator kabupaten banyuwangi.png
Dina Dadi: 18 Desember 1771
Ibukutha: Banyuwangi
Bupati: Wawan Puji Lestari
Wakil Bupati: ---
Jembar
 - Total:

5.782,50 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

24 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 1.540.000 (2003)
+/- 266 / km²
Suku bangsa: wong Jawa, wong Osing
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa, basa Osing lan basa Indonesia

Kabupaten Banyuwangi iku salah siji kabupaten ing Jawa Timur, kutha Banyuwangi iku ibukutha kabupatene, kota-kota liyane : ---, lan liya-liyane. Jembar wilayah Kabupaten iki ± 5.782,50 km² utawa --- hektar. Kabupaten iki anane neng ujung wetan pulo Jawa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Geografis[sunting | sunting sumber]

7,43° – 8,46° Lintang Kidul dan 113,53° – 114,38° Bujur wetan

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Banyuwangi ketata saking 24 kecamatan, --- kelurahan lan --- desa. Kecamatan-Kecamatan ing kabupaten iki yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Jawa Timur


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.