Kabupatèn Ngawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupaten Ngawi
Lambang Kabupaten Ngawi.jpg
Lambang Ngawi
Motto: "---"
Locator kabupaten ngawi.png
Dina Dadi: 7 Juli 1358 M
Ibukutha: Ngawi
Bupati: Ir. H.Budi Sulistyono
Wakil Bupati: Ony Anwar, ST
Jembar
 - Total:

1.245,70 km²
Kecamatan
 - Cacahe:

18 Kecamatan
Pedunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 817,765 (2010)[1]
+/- - jiwa/km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kejawen, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: basa Jawa lan basa Indonesia

Kabupaten Ngawi iku salah siji kabupaten ing Jawa Timur, kutha Ngawi iku ibukutha kabupatene, kota-kota liyane : ---, lan liya-liyane. Luas wilayah Kabupaten iki ± 1.245,70 km² utawa --- hektar.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Tembung Ngawi iku saka tembung awi saka Basa Sansekerta sing tegesé pring lan olèh ater-ater ng. Kala semana ing Ngawi iku akèh wit pring, mula dijenengi Ngawi kaya déné jeneng-jeneng kutha sing ana ing Tanah Jawa sing adaté digayutaké karo jeneng tuwuh-tuwuhan.

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Ngawi iku dumunung ing Provinsi Jawa Wétan lan dadi watesing Provinsi Jawa Wétan karo Jawa Tengah. Kabupatèn Ngawi wewatesan karo Kabupatèn Blora, Kabupatèn Bojonegoro, Kabupatèn Madiun sisih wétan, Kabupatèn Madiun sisih kidul, Kabupatèn Magetan lan Kabupatèn Sragèn ing sisih kulon.

Pemerentahan[sunting | sunting sumber]

Kabupaten Ngawi ketata saking 18 kecamatan, 4 kelurahan lan 217 desa. Kecamatan-Kecamatan ing kabupaten iki yaiku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Ngawi&oldid=884881"