Jagaraga, Ngawi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kecamatan Jagaraga
Kecamatan-jogorogo.jpg

Peta lokasi Kecamatan Jagaraga
Provinsi Jawa Wétan
Kabupatèn Ngawi
Jembar wewengkon 65,84 km²
Cacah pedunung 37.563 (sensus taun 2000)
 - Kapadhetan 571 jiwa/km²
Desa/kelurahan 12
Protelon Pasar Jagaraga

Kecamatan Jagaraga kuwi salah sawijining kecamatan ing Kabupatèn Ngawi sing manggon ana ing saubengé pèrèng Gunung Lawu. Kecamatan Jagaraga wewatesan karo Kecamatan Kendal ing sisih lor, Kecamatan Ngrambe ing sisih kulon, Kecamatan Kedunggalar ing sisih Kulon lan Kecamatan Paron ing sisih wétan.

Sebagian gedhé pedunung ing Kecamatan Jagaraga duwé panguripan minangka among tani. Tanduran sing paling akèh ditandur yaiku pari lan palawija (téla, kedhelé, jagung lan sapanunggalané). Ora gumunaké yèn mobilitas pedunungé ora sedinamis pedunung ing kutha-kutha gedhé. Bab iki malah nyebabaké Jagaraga dadi tentrem ,ora ana geger-gegeran kaya sing kerep kedadéyan ing dhaérah liya.

Pendhidhikan[sunting | sunting sumber]

Senadyan pola kauripané isih kapara tradhisional, ananging pedunung Jagaraga tetep migatèkaké masalah pendhidhikan. Sekolahan-sekolahan ing Kecamatan Jagaraga (SD, SMP SMA)duwèni kwalitas sing ora kalah karo sekolahan-sekolahan ing kuta gedhé. SDN TANGJUNG SARI 3, SMPN 1 JOGOROGO, SMAN 1 JOGOROGO dadi sekolah unggulan ing kecamatan iki (salah siji sekolah unggulan ing Kabupatèn Ngawi).

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Salah sijiné sektor sing potensial nanging durung digarap maksimal yoiku sektor pariwisata. Jagaraga nduwèni kondhisi alam sing lumayan apik, yèn sèktor iki digarap tenanan ora mustahil bisa agawé dhaérah iki tansaya maju lan bisa nambah pametuné warga.

Desa-Desa[sunting | sunting sumber]

  • Brubuh
  • Dawung
  • Girimulya
  • Jaten
  • Jagaraga
  • Kletekan
  • Macanan
  • Ngrayudan
  • Soco
  • Talang
  • Tanjungsari
  • Umbulreja

Gambar-gambar[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jagaraga,_Ngawi&oldid=805835"