Kutha Blitar

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Blitar
Lambang Kota Blitar.jpg
Lambang Kutha Blitar
Motto: Kridha Hangudi Jaya
Locator kota blitar.png
Tanggal lair 1 April 1906
Walikutha H. Djarot Saiful Hidayat
Wakil walikutha H. Endro Hermono
Jembar
 - Sedayanipun

32,578 km2
Kecamatan
 - Kathahipun

3
Pedhunung
 - Sedayanipun
 - Kapadhetan

128.255 (2005)
3.875 wong/km2
Suku bangsa Jawa
Agama Islam, Protestan, Katolik, Kejawen, Hindu lan Buddha
Basa Basa Jawa lan basa Indonésia

Kutha Blitar inggih punika salah sawijining kutha kang dumunung ing Jawa Wétan, jembaripun sawetawis 32,578 km pesagi. Bung Karno, Presidhèn Republik Indonésia ingkang kapisan, dipunsarekaken ing kutha menika.

Panggonan geografis[sunting | sunting sumber]

Kutha Blitar mapan ing 112.14" ngantos 112.28" bujur wétan lan 8.2" ngantos 8.10" lintang kidul.

Pamaréntahan[sunting | sunting sumber]

Kutha Blitar kaperang dados 3 kecamatan, inggih menika:

Mangga mriksani ugi[sunting | sunting sumber]

Njaban rangkah[sunting | sunting sumber]

Bali menyang: Jawa Wétan
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Blitar&oldid=877583"