Selat Madura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Selat Madura kang asring dilewati kapal

Selat Madura, iku selat sing ngubungaké Pulo Jawa karo Madura. Let paling cedhak antara kaloro pulo iki dumunung ana ing ujung kulon Pulo Madura (yaiku ing wilayah Kabupaten Bangkalan) lan ing pulo Jawa dumunung ing Kabupaten Gresik lan Kutha Surabaya. Ing selat ini ana pulo-pulo cilik, antara liya Pulo Kambing, Pulo Giliraja, Pulo Genteng, lan Pulo Ketapang. Selat iki dihubungaké déning kreteg Suramadu sing diresmèkaké tanggal 10 Juni 2009.

Jalur kapal feri uga ngubungaké Selat Madura, antara Plabuhan Ujung (Surabaya) lan Plabuhan Kamal (Bangkalan).

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Madura&oldid=821302"