Zlatan Ibrahimović

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović June 2018.jpg
Informasi Pribadi
Jeneg Jangkep Zlatan Ibrahimović
Tanggal lair (1981-10-03) 3 Oktober 1981 (umur 39)
Papan lair Malmö,  Swedia
Dhuwur 1,95 m[1][2]
Posisi Panyerang
Informasi klub
Klub mangsa iki AC Milan
Nomer 21
Karier mangsa enom
1987–1991 Malmö BI
1989–1995 Balkan
1995–1999 Malmö FF
Karier mangsa tua*
Taun Tim Tampil (Gol)
1999–2001 Malmö FF 40 (16)
2001–2004 Ajax 74 (35)
2004–2006 Juventus 69 (23)
2006–2009 Internazionale 88 (57)
2009–2010 Barcelona 29 (16)
2010–2012 AC Milan 28 (14)
2012-2016 Paris Sant Germain
2016-2018 Manchester United
2019-2020 L.A. Galaxy
2020–saiki AC Milan
Tim nasional
2001 Swèdhen U21 7 (6)
2001–2014 Swèdhen 74 (28)
  • Panampilan lan gol ing klub enom bisa dietung saka liga dhaerah dan akurat per 11 Dhésèmber 2011.

    ‡ Panampilan lan gol sak tim nasional akurat per 7 Juni 2011

Zlatan Ibrahimović (pocapané [ˈslatan ɪbraˈhiːmovɪtɕ]; lair ing tanggal 3 Oktober 1981 ing Malmö) iku sawijining juru main bal-balan Swèdhen katurunan Yugoslavia. Zlatan spésialisasiné ya iku panyerang. Dhèwèké main ing Tim nasional bal-balan Swèdhen lan klub bal-balan seri A Italia, AC Milan. Zlatan dhuwuré 195 cm.v

Babad slira[besut | besut sumber]

Zlatan lair ing Malmö, Swèdhen taun 1981. Wong tuwané loro-loroné asalé saka Yugoslavia. Bapakné wong Bosnia saka Bijeljina lan ibuné wong Kroasia saka Zadar. Zlatan iku tegesé "emas". Dadi kira-kira tegesé "bocah emas".

Zlatan lan bojoné, Helena Seger, nduwé anak lanang loro, Maximilian lan Vincent.[3]

Lampahan karir[besut | besut sumber]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Nasional Piyala Liga Bawana1 Liyané2 Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Malmö FF 1999 Allsvenskan 6 1 6 1
2000 Superettan 26 12 3 2 29 14
2001 Allsvenskan 8 3 4 0 12 3
Gunggung 40 16 7 2 47 18
Ajax 2001–02 Eredivisie 24 6 3 1 6 2 33 9
2002–03 25 13 3 3 13 5 1 0 42 21
2003–04 22 13 1 0 8 2 31 15
2004–05 3 3 1 0 4 3
Gunggung 74 35 7 4 27 9 2 0 110 48
Juventus 2004–05 Serie A 35 16 0 0 10 0 45 16
2005–06 35 7 2 0 9 3 1 0 47 10
Gunggung 70 23 2 0 19 3 1 0 92 26
Inter Milan 2006–07 Serie A 27 15 1 0 7 0 1 0 36 15
2007–08 26 17 0 0 7 5 1 0 34 22
2008–09 35 25 3 3 8 1 1 0 47 29
Gunggung 88 57 4 3 22 6 3 0 117 66
Barcelona 2009–10 La Liga 29 16 2 1 10 4 4 0 45 21
2010–11 1 1 1 1
Gunggung 29 16 2 1 10 4 5 1 46 22
Milan 2010–11 (silih) Serie A 29 14 4 3 8 4 41 21
2011–12 32 28 3 1 8 5 1 1 44 35
Gunggung 61 42 7 4 16 9 1 1 85 56
Paris Saint-Germain 2012–13 Ligue 1 34 30 2 2 1 0 9 3 46 35
2013–14 33 26 2 3 2 2 8 10 1 0 46 41
2014–15 24 19 3 4 3 3 6 2 1 2 37 30
2015–16 31 38 6 7 3 0 10 5 1 0 51 50
Gunggung 122 113 13 16 9 5 33 20 3 2 180 156
Manchester United 2016–17 Liga Primèr Inggris 28 17 1 1 5 4 11 5 1 1 46 28
2017–18 5 0 0 0 1 1 1 0 7 1
Gunggung 33 17 1 1 6 5 12 5 1 1 53 29
LA Galaxy 2018 Major League Soccer 27 22 0 0 27 22
2019 29 30 0 0 2 1 31 31
Gunggung 56 52 0 0 2 1 58 53
Milan 2019–20 Serie A 18 10 2 1 20 11
2020–21 1 2 0 0 1 1 2 3
Gunggung 19 12 2 1 0 0 1 1 0 0 22 14
Gunggung karir 592 383 45 32 15 10 140 57 18 6 810 488

Nagara[besut | besut sumber]

Panampilan lan gol adhedhasar Tim Nasional lan Taun
Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Swèdhia 2001 5 1
2002 10 2
2003 4 3
2004 12 8
2005 5 4
2006 6 0
2007 7 0
2008 7 2
2009 6 2
2010 4 3
2011 8 3
2012 11 11
2013 11 9
2014 5 3
2015 10 11
2016 5 0
Gunggung 116 62

Prèstasi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. (in Itali) "Calciatore – Ibrahimovic Zlatan". Lega Serie A. Retrieved 15 December 2011.
  2. "Zlatan Ibrahimovic". AC Milan. Retrieved 15 December 2011.
  3. http://www.24sata.info/10568