Cristián Zapata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Cristián Zapata
Cristián Zapata AC Milan 2013.jpg
Zapata ing klub A.C. Milan taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Cristián Eduardo Zapata Valencia
Tanggal lair (1986-09-30) 30 Sèptèmber 1986 (umur 32)
Papan lair Padilla, Kolombia
Dhuwur 1.87 m (6 ft 1 12 in)
Posisi main Centre back
Katerangan klub
Tim saiki
Milan
Angka 17
Karir nom
Deportivo Cali
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2004–2005 Deportivo Cali 17 (0)
2005–2011 Udinese 168 (5)
2011–2012 Villarreal 28 (0)
2012– Milan 93 (3)
Tim nasional
2007– Colombia 54 (2)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 3 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 November 2017

Cristián Eduardo Zapata Valencia (miyos 30 Sèptèmber 1986 ing Padilla, Cauca) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Kolombia ingkang main bal ing klub Serie A Italia A.C. Milan utaminipun dados pemain bèk. Piyambakipun kawentar minangka bèk kang duwèni fisik kiyat lan cepet mlayuné, wasis ing duel udhara. Piyambakipun biasa kadhapuk minangka bèk tengah.[1][2] Sanajan sacara alami, piyambakipun wasis kanthi samparan tenge. Piyambakipun ugi saged dados bèk kiwa, amargi piyambakipun saged ngginakaken samparan kalih kalihipun. Ing wulan Mèi 2013, Zapata napakasmani kontrak kalih klub A.C. Milan ngantos taun 2006.[3]

Piyambakipun dados pemain tim nasional Kolombia wiwit taun 2008, piyambakipun makili negara kasebat ing Copa Amerika taun 2011 lan 2016, lan Piala Donya 2014.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. BEST XI: scegliamo i migliori difensori della storia bianconera [1^SONDAGGIO](dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)
  2. [www.mondoudinese.it/udinese/news-udinese/se-pozzo-non-avesse-venduto-nessuno/5/ Se Pozzo non avesse venduto nessuno…](dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)
  3. "Fédération Internationale de Football Association (FIFA) - FIFA.com(dipunundhuh tanggal 11 Februari 2018)