Wédang Uwuh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wédang Uwuh punika salah sawijining jamu tradhisional Jawa. Wédang punika misuwur ing laladan Imogiri, Bantul Yogyakarta. Rasa ingkang sekéco, pedes lan legi sarta ambu ingkang wangi gawé wédang punika didemeni déning tiyang kathah. Rasa pedes asalé saking jaé lan warna abang asalé saking secang ingkang khas wonten ing wédang punika.

Wédang iki digawé saka sapérangan jinising tuwuhan, antawisipun :

1. Jaé

Jae gadhah sipat antikoagulan kang saged nyegah bekuning getih. Ugi saged ngurangi resiko mampeting dalan getih, sebab utamaning Stroke, ngurangi kadar panyerapan kolesterol ing ati lan getih.

Lenga Asiri asil saking jaé gadah kagunan kanggé ngilangi gas ing usus, sarta ngrewangi kerjaning jantung, mandapake tekanan getih lan ngresiki awak saking keringet. Sebab jaé mbiyantu nguculaken hormon Adrenalin lan njembarake dalan getih. Dadi getih mubeng luwih banter lan lancar sarta gawé lancar kerjaning jantung.

Para Ahli saking Jepang uga sampun mbuktike déné jaé saged mandapake dhuwure tekanan getih kanthi ngurangi lakuning dalan getih sisih. Jaé uga saged ndandani padaran, sebab saged mbiyantu miwiti kerjaning selaput weteng gedhé lan nguwatake otot usus.