Polifenol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Susunan molekul Polifenol ing tetanduran

Polifenol (poliphenol) ya iku golongan bahan kimia kng ndarbèni punjul siji unit fenol saben molekul.[1] Polifenol tinemu kanthi alami ing tetanduran.[1] Polifenol migunani kanggo mènèhi warna ing tetanduran, tuladhané warna godhong nalika alum utawa arep gogrog.[1] Polifenol alami uga ngayomi tanduran nglawan patogen, parasit, lan predator.[2] Jinis polifenol kang paling asring tinemu ing tetanduran ya iku flavonoid, asam fenolat, catechin, anthocyanin, isoflavin, quercetin, lan resveratrol.[1] Wis akèh penelitiyan kang njlèntrèhaké yèn polifenol ndarbèni mupangat kanggo awak manungsa.[1]

Sumber Polifenol[besut | besut sumber]

Woh-wohan, jejanganan, lan teh kalebu panganan kang ngandhut akèh polifenol.[1] Stroberi, blackberry, apel, delima, anggur, pir, lan plum kalebu woh-wohan kang ngandhut polifenol kang dhuwur.[1] Déné jejanganan kang ngandhut polifenol ya iku kubis, brokoli, bawang, peterseli, lan seledri.[1] Kajaba iku, polifenol bisa tinemu ing anggur abang, kopi, teh, coklat, lenga zaitun, kacang-kacangan, kenari, mete, hezelnut, pecan, lan kacang brol.[1]

Mupangat[besut | besut sumber]

Sawatara polifenol nduwé mupangat wigati banget, kaya ta flavon, flavonoid, lan isoflavon kang dimagertèni duwé sipat antioksidan.[1] Antioksidan iki dipracaya nduwé khasiat ngundhakaké kemampuan anti-inflamasi lan kanggo kekebalan awak.[1] Kandhutan antioksidan ing polifenol bisa netralaké radhikal bébas kang nduwé èfèk ngrusak sèl-sèl lan jaringan awak lan uga bisa ngalang-ngalangi prosès dadi tuwa amarga radhikal bébas mau.[1] Polifenol uga nguwataké sistem kekebalan awak kanggo njaga kasarasan lan nyegah tuwuhé lelara.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m Manfaat Polifenol(diundhuh 7 Januari 2013)
  2. ^ kamus Keséhatan, Arti Polifenol(diundhuh 7 Januari 2013)