Dhaptar upacara adat Jawa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Upacara adat Jawa)

Ing kabudayan Jawa akèh upacara-upacara adat sing umum diselenggarake, antarane:

Sing ana hubungane karo wong[besut | besut sumber]

(diurut wiwit klairan nganti seda):

Wetengan (nembé mbobot)[besut | besut sumber]

Klairan[besut | besut sumber]

Bocah[besut | besut sumber]

Lajang[besut | besut sumber]

Jaka & Prawan[besut | besut sumber]

Tilar/Seda[besut | besut sumber]

Sing ana hubungane karo alam[besut | besut sumber]

Sing ana hubungane karo agami utawi kapercayaan[besut | besut sumber]

Liyane[besut | besut sumber]