Suran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Suran, mèh kabèh masarakat Banyumas ngenal upacara Suran, ya iku upacara sedhekah bumi sing ditujokaké kanggo tolak bala kanthi cara manéka warna kaya ruwat bumi, upacara slametan ing pasaréan leluhur lan liya-liyané.