Saos salad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ranch dressing
Ranch dressing.jpg
Homemade ranch dressing
JinisSalad dressing or dip
Panggonan asalUnited States
DigawéSteve Henson
Diréka nalikaEarly 1950s
Woworan pokok
Ènergi panganan
(per ajangan)
145 (per serving) kcal
Ajining nutrisi
(per ajangan)
Protéin g
Lemak g
Karbohidrat2 (per serving) g
Buku masakan: Ranch dressing  Médhia: Ranch dressing

Ranch dressing minangka dressing salad Amerika sing biasane digawe saka buttermilk, uyah, papak, bawang, mustar, herbs (umume chives, parsley lan dill ), lan rempah-rempah (umume mrico, paprika lan wiji sawi lemah) dicampur dadi saos adhedhasar mayones utawa emulsi minyak liyane. Krim asem lan yogurt asring digunakake saliyane, utawa minangka sulih buttermilk lan mayonnaise.

Peternakan minangka dressing salad sing paling larang ing Amerika Serikat wiwit taun 1992, nalika nyerang Italia . [1] Iki uga misuwur ing Amerika Serikat minangka mencelupake, lan minangka rasa kanggo keripik kentang lan panganan liyane. Ing 2017, 40% wong Amerika ngarani peternakan minangka klambi favorit, miturut panaliten dening Association for Dressings and Sauces.

[2]

Salad campuran karo Jerman "Würziges Ranch-Dressing"

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Slate magazine Ranch Dressing. Why do Americans love it so much?, August 5, 2005
  2. Moskin, Julia (2018-09-18). "Ranch Nation". The New York Times. Dibukak ing 2018-09-24.