Saos kèju biru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Blue cheese dressing
Picles fritos.jpg
Blue cheese dressing and fried pickles
JinisSalad dressing or dip
Panggonan asalUnited States
Woworan pokokMayonnaise, sour cream, yogurt, blue cheese, milk, vinegar, onion powder, wine, cumin , garlic powder
VariasiBlue cheese vinaigrette
Buku masakan: Blue cheese dressing  Médhia: Blue cheese dressing

Klamben keju biru minangka saos sampingan, salad dressing lan dicelup ing Amerika Serikat. Biasane digawe saka sawetara kombinasi keju biru, mayones, lan buttermilk, krim asem utawa yogurt, susu, cuka, bubuk bawang bombay, lan bubuk bawang putih . [1] Ana vinaigrette keju biru sing kasusun saka minyak salad, keju biru, cuka, lan uga bumbu-bumbu. [2]

Umume produsen salad lan restoran salad utama ing Amerika Serikat ngasilake macem-macem dressing keju biru. Iku wis umum dadi dip karo wings Buffalo utawa crudités (raw sayuran ).

Panggunaan kuliner[besut | besut sumber]

Saliyane digunakake minangka klamben salad, klamben keju biru uga pas karo bahan-bahan kaya daging pitik, [3] kalkun, roti bawang putih, [4] jagung, [5] bisa digunakake kanggo ganti sandwich utawa bungkus utawa dilebokake ing celup karo bahan liyane kayata krim keju, krim asem, [6] lan saus panas . [7]

Referensi[besut | besut sumber]

 

  1. Jeff Keys (2011). Well Dressed: Salad Dressings. Gibbs Smith. p. 80. ISBN 978--1-4236-1766-2. Dibukak ing 15 May 2015.
  2. Wayne Gisslen; Mary Ellen Griffin; Le Cordon Bleu (2007). Professional Cooking for Canadian Chefs. Hoboken, New Jersey(USA): John Wiley & Sons. p. 723. ISBN 978-0-471-66377-5. Dibukak ing 15 May 2015.
  3. "Blue Cheese Chicken Salad Sandwiches". Taste of Home.
  4. "Blue Cheese Garlic Bread". Taste of Home.
  5. "Corn on the Cobb Salad Wrap with Grilled Onion Blue Cheese Dressing". Food Network.
  6. "Chunky Blue Cheese Dip". Taste of Home.
  7. "Buffalo Chicken Dip". Food Network.