Kèju biru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bleu de Gex, krim lan keju sing lembut lan lembut sing digawe ing wilayah Jura, Prancis
Aura, keju biru Finlandia dening Valio

Keju biru utawa keju bleu [1] [2] yaiku keju digawe nganggo budaya cetakan Penicillium, menehi bintik-bintik utawa cetakan cetakan ing saindenging keju, sing bisa beda-beda warna kanthi warna biru lan ijo. Iki nggawa bau sing beda, saka bakteri utawa macem-macem bakteri sing ditanem khusus. Sawetara keju biru disuntikake karo spora sadurunge bentuk kari, lan liyane duwe spora dicampur karo curd sawise dibentuk. Keju biru biasane umure ing lingkungan sing dikontrol suhu kayata guwa . Keju biru bisa dipangan dhewe utawa bisa disebar, diremuk utawa dilebur utawa dicampur karo sawetara panganan liyane. Keju biru misuwur amarga tekstur krim sing tajam.

Rasa khas keju biru cenderung tajem lan asin. Mambu pangan iki amarga loro jamur lan jinis bakteri disaranaké kanggo tuwuh ing keju: contone, bakteri Brevibacterium linens tanggung jawab kanggo mambu akeh keju biru, [3] uga mlaku ambu ora enak lan manungsa liyane ambune awak.

[4]

Cambozola, macem-macem keju biru ing Jerman
Keju Gorgonzola
Keju Roquefort

Referensi[besut | besut sumber]

  1. A common variant, using the French spelling of "blue";
  2. Oxford English Dictionary, updated 1972, s.v.
  3. Deetae P; Bonnarme P; Spinnler HE; Helinck S (October 2007). "Production of volatile aroma compounds by bacterial strains isolated from different surface-ripened French cheeses". Appl. Microbiol. Biotechnol. 76 (5): 1161–71. doi:10.1007/s00253-007-1095-5. PMID 17701035.
  4. Dixon, Bernard (27 April 1996). "Cheese, toes, and mosquitoes". BMJ. 312 (7038): 1105. doi:10.1136/bmj.312.7038.1105.