Bubuk brambang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bubuk bawang bombay

Bubuk bawang dikeringake, bawang bombay ing lemah sing umume digunakake kanggo bumbu . Iki minangka bahan umum kanggo campuran uyah lan rempah-rempah, kaya ta bumbu kacang beau . Sawetara jinis disiapake nggunakake bawang bombay panggang. Bawang putih, kuning lan abang bisa digunakake. Bubuk bawang bombay minangka produk panganan sing disiyapake kanthi komersial sing akeh nggunakake kuliner. Bubuk bawang uga bisa dadi krasan. Uyah bawang minangka panganan rempah-rempah nggunakake bawang garing lan uyah minangka bahan utami.

Serbuk bawang bombay komersial disiapake nggunakake dehidrasi, pengeringan beku, pengeringan rak vakum lan pangatusan aliran. Sawetara bubuk bawang bombay komersial diiradiasi minangka perawatan tumrap kontaminasi mikroba potensial. Iki gampang nyerep banyu nalika kontak, mula varietas komersial bisa dikemas ing kontainer sing kurang saka udara kanthi liner ing ndhuwur wadhah kasebut. Bubuk bawang kanthi kadar kelembapan 4-5 persen gampang dipanggang nalika disimpen ing lingkungan sing luwih anget, kanthi paningkatan suhu sing cocog karo wektu sing luwih cekak nalika kedadeyan caking. Sing ditampa umum yaiku bubuk bawang bombay komersial udakara sepuluh kali luwih kuat rasa dibandhingake karo bawang seger.

Piguna[besut | besut sumber]

Bubuk bawang bisa digunakake minangka bumbu ing ndhuwur macem-macem panganan lan piring, kaya ta pasta, pizza, lan pitik panggang . Iki uga minangka bahan utama ing bumbu beau monde . Iki uga asring digunakake minangka gosok daging . Bubuk bawang uga bahan ing sawetara panganan sing disiyapake kanthi komersial, kaya ta saos, sup, lan saus salad. Iki uga bisa digunakake ing resep liyane kaya ta burger utawa meatloaf. Uyah bawang bombay digunakake minangka bumbu ing ndhuwur piring sing wis rampung lan bahan kanggo pirang-pirang jinis panganan, kaya ta panganan daging lan sayuran, kaserol lan sup.