Bubuk bawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Garlic Powder
Masterfoods Garlic Powder.jpg
Garlic powder and fresh garlic
JinisPowder
AjanganGarnish
Panggonan asalCentral Asia
Tlatah utawa prajaShandong, Henan, Jiangsu, Yunnan and Hebei
Olah-olahan nasional gegayutanAsian, Iranian
Suwéné ngolah
Hawa ajanganGarnish or flavouring
Woworan pokokGarlic
Woworan kang lumrah kaanggoSodium
Ènergi panganan
(per 100 g ajangan)
331 kcal (1386 kJ)[1]
Ajining nutrisi
(per 100 g ajangan)
Protéin16.55g g
Lemak0.73g g
Karbohidrat72.73g g
Panganan sairibGarlic salt, Garlic flakes
  Médhia: Garlic Powder

Bubuk bawang putih (pocapan / 'Gar-lik' / lan / Pau-dər '/) [2] [3] iku seasoning sing asalé saka dehydrated papak lan digunakake ing masak kanggo penambahan roso. Proses nggawe bubuk bawang putih kalebu pangatusan lan nyuda sayuran, sadurunge dibungkus nganggo mesin utawa piranti ing omah kanthi kontingen ing skala produksi. Wêdakakêna bawang putih minangka komponèn umum saka campuran rempah - rempah . Sampeyan uga dadi komponèn umum saka uyah sing dialam . Ana rong jinis spesies bawang putih: Softneck (Allium Sativum Sativum) lan Hardneck (Allium Sativum Ophioscorodon). [4] Varietas bawang putih Hardneck dipercaya duwe rasa liyane tinimbang bawang putih Softneck, ditondoi kanthi rasa pedhes lan luwih kompleks tinimbang untaian bawang putih liyane. [5] Nalika Hardneck Garlics ngrembaka ing cuaca sing adhem, amarga wektu sing vernalization sing lengkap, Softneck ketoke tuwuh luwih panas ing iklim sing luwih anget. Mbédakaké antarane Hardneck lan Softneck papak wis rampung liwat ngarsane saka scape (kembang stalk). Spésiés bawang putih sing biasane digunakake kanggo bubuk yaiku macem-macem Softneck. Amarga aroma lan rasa sing kurang kompleks, spesies Softneck luwih cocog minangka hiasan utawa rempah-rempah ing sajian lan uga duwe urip luwih dawa tinimbang varietas Hardneck. [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Spices, garlic powder". FoodData Central. U.S. Department of Agriculture. 2019-04-01. Dibukak ing 2020-05-30.
  2. "Garlic". Merriam-Webster (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-29.
  3. "Powder". Merriam-Webster (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-29.
  4. Perry, Leonard (2017-03-30). "Types of Garlic". Perry's Perennial Pages. Dibukak ing 2020-05-29.
  5. Vanderlinden, Colleen (2019-10-01). "Grow the Right Garlic for Your Needs". The Spruce (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-29.
  6. Congdon, Vicky. "A Passion For Garlic". The National Gardening Association Learning Library (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-29.