Lenga janganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Maneka lenga janganan

Minyak sayur, utawa lemak sayuran, yaiku minyak sing diekstrak saka wiji, utawa kurang asring, saka bagean woh-wohan liyane. Kaya lemak kewan, lemak sayuran minangka campuran trigliserida . [1] Minyak kedele, minyak biji anggur, lan mentega kakao minangka conto lemak saka wiji. Minyak zaitun, minyak sawit, lan minyak bran beras minangka conto lemak saka bagean woh-wohan liyane. Ing panggunaan umum, lenga sayur - sayuran bisa uga nuduhake eksklusif lemak sayur-sayuran sing cair ing suhu kamar. [2] [3] Minyak sayur biasane dipangan; minyak sing ora bisa dipangan sing asale umume saka minyak bumi diarani minyak mineral .Akeh minyak sayur sing dikonsumsi langsung, utawa kanthi ora langsung minangka bahan ing panganan - peran sing dienggo bareng karo sawetara lemak kewan, kalebu butter, ghee, lard, lan schmaltz .

Cathetan lan referensi[besut | besut sumber]

  1. "Fats and Fatty Oils". Ullmann's Encyclopedia of Industrial Chemistry. Wiley-VCH. 2002. doi:10.1002/14356007.a10_173. ISBN 3527306730.
  2. Parwez Saroj (September 2007). The Pearson Guide to the B.Sc. (Nursing) Entrance Examination. Pearson Education India. p. 109. ISBN 978-81-317-1338-9.
  3. Robin Dand (1999). The International Cocoa Trade. Woodhead Publishing. p. 169. ISBN 1-85573-434-6.