Lenga wiji anggur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Infobox oilCithakan:Infobox oil Minyak wiji anggur (uga diarani minyak grapeseed utawa minyak anggur ) minangka minyak nabati sing asale saka wiji anggur . Produk sampingan saka industri pembuatan anggur, umume digunakake kanggo aplikasi sing bisa dipangan. [1] [2] Winemaking nyumbang 90% taneman anggur, kanthi wiji saka tanduran minangka produk sampingan sing bisa ditindhes minyak. Produksi minyak anggur biasane ana ing wilayah sing akeh anggur, utamane ing sekitar Laut Mediterania . [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Aizpurua-Olaizola, Oier; Ormazabal, Markel; Vallejo, Asier; Olivares, Maitane; Navarro, Patricia; Etxebarria, Nestor; Usobiaga, Aresatz (2015-01-01). "Optimization of Supercritical Fluid Consecutive Extractions of Fatty Acids and Polyphenols from Vitis Vinifera Grape Wastes". Journal of Food Science (ing basa Inggris). 80 (1): E101–E107. doi:10.1111/1750-3841.12715. PMID 25471637.
  2. a b Bewley, J. Derek; Black, Michael; Halmer, Peter (2006). The encyclopedia of seeds: science, technology and uses. CABI. ISBN 978-0-85199-723-0. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng ":0" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda