Lenga katul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Cithakan:Infobox oilsCithakan:Infobox oils Minyak dedak beras yaiku minyak sing diekstrak saka lapisan beras njaba sing keras sing diarani sekam (sekam beras). Dikenal kanthi titik asap paling dhuwur ing 232 °C (450 °F) lan rasa sing entheng, saengga cocog karo cara masak suhu tinggi kayata nggoreng lan nggoreng . Minyak iki misuwur minangka minyak goreng ing sawetara negara Asia Kidul lan Wétan, kalebu Bangladesh, India, Jepang, lan China . [1] Lenga dedak minangka minyak sing bisa digunakake kanggo nyiyapake macem-macem jinis panganan. Iki uga minangka dhasar sawetara " ghee " sayuran. Lilin bran beras, sing dipikolehi saka minyak bran beras lan ekstrak palpanese, digunakake minangka sulih lilin carnauba ing kosmetik, permen, krim sepatu, lan senyawa polesan.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Orthoefer, F. T. (2005). "Chapter 10: Rice Bran Oil". In Shahidi, F. (ed.). Bailey's Industrial Oil and Fat Products. 2 (6 ed.). John Wiley & Sons, Inc. p. 465. ISBN 978-0-471-38552-3. Dibukak ing 2012-03-01.