Roti bawang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Garlic bread
Garlicbread.jpg
A common variation of garlic bread
JinisBread
AjanganEntree or side dish
Hawa ajanganCold, warm or hot
Woworan pokokBread (typically a baguette), garlic, olive oil or butter
VariasiGarlic pizza base, tomato bread
Buku masakan: Garlic bread  Médhia: Garlic bread

Roti bawang putih (uga disebut roti panggang bawang putih ) [1] kasusun saka roti (biasané baguette utawa adhonan asem kaya ciabatta ), dihiasi karo bawang putih lan lenga zaitun utawa mertega lan bisa uga kalebu rempah-rempah tambahan, kaya ta oregano utawa chives .[2] Banjur dipanggang utawa diopen nganti roti utawa bakar ing oven konvensional utawa modheren.

Biasané digawé nganggo baguette Prancis, utawa sok-sok dadi sourdough kaya ciabatta sing diiris sebagian mudhun, saéngga kondisine bakal direndhem ing loaf nalika nyimpen ing siji. Roti kasebut banjur dibungkus nganggo lenga lan bawang putih cincang sadurunge dibakar . Utawa, bubuk mrico lan bawang putih digunakaké, utawa roti diiris kanthi dawa menyang irisan-irisan sing kapisah sing dihiasi dhéwé-dhéwé.

Sawétara variasi ndhuwur ya kuwi keju, asring mozzarella, parmesan, cheddar utawa feta . Sawétara restoran nggunakaké butter minangka gantining lenga zaitun.

Gladri[besut | besut sumber]

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. Flay, B.; Banyas, S.; Jackson, S. (2011). Bobby Flay's Bar Americain Cookbook: Celebrate America's Great Flavors. Clarkson Potter. p. 109. ISBN 978-0-307-46138-4.
  2. Bastianich, L.M.; Manuali, T.B. (2011). Lidia's Italy in America. Knopf. p. 30. ISBN 978-0-307-59567-6. Dibukak ing 2 October 2018.