Baguette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Baguette
Baguettes - stonesoup.jpg
Jeneng liyanéFrench stick, French loaf or French bread[butuh sitiran]
JinisBread
AjanganAppetizer or Main
Panggonan asalFrance[1]
DigawéUnknown
Woworan pokokFlour, water, yeast, salt
VariasiBánh mì
Ènergi panganan
(per ajangan)
263 kcal (1101 kJ)
Katerangan liyanéGlycaemic load 47 (100 g)[2]
Buku masakan: Baguette  Médhia: Baguette

Baguette ( /bæˈɡɛt/ ; Prancis: [baɡɛt] ) iku roti dawa, lancip saka Perancis roti [3] sing wis umum digawe saka mimpin dhasar adonan ( sanadyan ora wangun, wis ditetepake dening hukum Perancis). Bisa dibedakake kanthi dawa lan kerak garing.

Baguette dawane diameter sekitar 5 to 6 centimetres (2.0–2.4 inches) lan dawa umume udakara 65 cm (26 in), sanajan baguette bisa nganti 1 m (39 in) dawa.

  1. https://www.discoverwalks.com/blog/the-all-important-history-of-the-baguette/
  2. Publishing, Harvard Health. "Glycemic index for 60+ foods". Harvard Health. Diarsip saka asliné ing 2019-05-24. Dibukak ing 2019-05-21.
  3. Merriam-Webster's Collegiate Dictionary, 11th Edition