Vinaigrette

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vinaigrette
Vinaigrette dressing with a chopped salad.jpg
Vinaigrette dressing with chopped salad
Woworan pokokOil (soybean oil, canola oil, olive oil, corn oil, sunflower oil, safflower oil, peanut oil, or grape seed oil), vinegar, optionally herbs and spices
Buku masakan: Vinaigrette  Médhia: Vinaigrette

Vinaigrette ( /vɪnəˈɡrɛt/ vin-ə-GRET ) digawe dening sing nyawiji lan lenga karo soko ngandhut asam kaya ta cuka utawa linglang jus. Campuran kasebut bisa ditambah karo uyah, bumbu lan / utawa rempah-rempah. Sing paling umum digunakake minangka dressing salad,[1] nanging bisa uga digunakake kanggo marinade . Cara tradisional, vinaigrette kasusun saka 3 bagean minyak lan 1 bagean cuka sing dicampur dadi emulsi stabil, nanging istilah kasebut uga ditrapake kanggo campuran kanthi proporsi sing beda lan emulsi sing ora stabil sing mung suwe sawetara sadurunge dipisahake dadi fase lenga lan cuka.

  1. BBC Good Food