Swiwi pedhes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Buffalo wings
Buffalo - Wings at Airport Anchor Bar.jpg
Buffalo wings with blue cheese dressing
Jeneng liyanéBuffalo chicken wings
Chicken wings
Wings [1]
Hot wings [2]
AjanganAppetizer, Main
Panggonan asalUnited States
Tlatah utawa prajaBuffalo, New York
DigawéTeressa Bellissimo
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChicken wing
Cayenne pepper hot sauce
Butter
Ènergi panganan
(per ajangan)
80-110 kcal (-381 kJ)
Buku masakan: Buffalo wings  Médhia: Buffalo wings

Swiwi kebo, ing masakan Amerika Serikat, iku sawijining unbreaded pitik bagean wing ( warata utawa drumette ) kang padatan jero-goreng banjur ditutupi utawa ditambah ing sauce dumadi saka cuka -based cayenne mrico sauce panas lan ilang butter sadurunge kanggo ngawula. [3] [4] [5] Sayap Buffalo dilaporaké ditemokaké ing taun 1964 ing Anchor Bar ing Buffalo, New York dening Teressa Bellissimo, [6] sanajan ana uga pratelan asal liyané. Biasané disedhiyakaké panas, bebarengan karo tongkat celery lan tongkat wortel kanthi dressing keju biru utawa, utamané ing njaba New York, ganti peternakan kanggo dicelupaké .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Nicks, Denver. "Who Actually Created Buffalo Wings?". The Daily Beast. Dibukak ing 30 April 2017.
  2. O'Shaughnessy, Caitlin M. "What is the Difference Between Hot Wings and Buffalo Wings?". Chowhound. Dibukak ing 30 April 2017.
  3. Horwitz, Jeremy (January 1, 2008). "Chicken Wings, or, Why people Know About Buffalo". Buffalo Chow.com. Diarsip saka sing asli ing December 31, 2009. Dibukak ing November 18, 2009.
  4. "Chicken Wings – A Hot Topic! New 2012 Wing Report!". National Chicken Council. Dibukak ing 30 April 2017.
  5. Birdsall, John. "America, You're Getting Two-Thirds of the Hot Wing". Chowhound. Dibukak ing 30 April 2017.
  6. Suddath, Claire. "A Brief History of Buffalo Wings". Time.com. Dibukak ing 30 April 2017.