Prefektur Tokushima

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Prefektur Tokushima
Prefektur Tokushima
Prefektur Tokushima
Basa Jepang: 徳島県
Tokushima-ken
Lokasi Tokushima ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota Tokushima
Wilayah Shikoku
Pulo Shikoku
Gubernur Iizumi Kamon
Luas (peringkat) 4.144,95 km² (36)
 - % perairan 1,5%
Penduduk  (1 Oktober 2005)
 - Populasi 809.974 (44)
 - Kepadatan 199 /km²
Distrik 8
Munisipalitas 24
ISO 3166-2 JP-36
Situs web www1.ourtokushima.net/
english/index_e.html
Simbol prefektur
 - Bunga Citrus sudachi
 - Pohon Myrica rubra
 - Burung Kuntul putih besar (Ardea alba, Egretta alba)
 - Ikan -
Lambang Prefektur Tokushima
Lambang Prefektur Tokushima
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Prefektur Tokushima (徳島県 Tokushima-ken?) inggih menika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing bagéyan wétan Pulo Shikoku [1] [2]. Ibukotanipun menika Tokushima. Prefektur menika kondhang saking asiling panèn jawawut ingkang wonten ing Basa Jepang dipunwastani awa saéngga wilayah menika miturut pambagian provinsi lawas naté dipunsebat minangka Provinsi Awa.

Ing Prefektur Tokushima tasih wonten sumber daya alam ingkang dipunolah kanthi temenen, kados Lèpèn Yoshino, dhaérah Pagunungan Shikoku, lan wilayah perairan Kii ingkang misahaken Prefektur Tokushima kalihan Prefektur Wakayama lan Pulo Awaji. Prefektur menika gadhah kathah papan pariwisata ingkang kondhang inggih menika Kutha Naruto, Pusaran Toya Naruto ing Selat Naruto, lan Lembah Ōboke lan Koboke ing dhaérah ilining Lèpèn Yoshino. Produk tetanènipun arupi janganan lanw woh-wohan ingkang dipunsadé ing wilayah Kinki.

Geografi[sunting | Owah sumber]

Sapérangan ageng wilayah Prefektur Tokushima menika arupi dhaérah gunung-gunung kejawi wilayah ing bagéyan lèr lan ing dhataran andhap Tokushima. Ing sisih kidul dhataran Tokushima kalebet dhaérah pagunungan ingkang saking kala rumiyin dados penghambat transportasi lan distribusi barang. Saking dhaérah pagunungan Tokushima mili sapérangan lèpèn kados Lèpèn Yoshino, Lèpèn Naka, lan Lèpèn Katsuura. Prefektur Tokushima gadhah sumber toya ingkang sarwa linuwih saengga asring damel bena. Sewalikipun, Prefektur Kagawa minangka tangganipun namun gadhah sekedhik aliran toya lan tansah kekirangan toya. Sapérangan ageng ing wilayah Tokushima pikantuk pengaruh iklim garis pante Samodra Pasifik ingkang anget kanthi curahing jawah ingkang inggil, déné ing wilayah bagéyan ler aliran Lèpèn Yoshino pikantuk pengaruh saking iklim garis panté Laut Pedalaman Seto.

Kutha[sunting | Owah sumber]

Kota kecil dan désa[sunting | Owah sumber]

Aizumi
Itano
Kamiita
Kitajima
Matsushige
Kaiyō
Minami
Mugi
Kamikatsu
Katsura
Tsurugi
Higashimiyoshi
Sanagouchi
Ishii
Kamiyama
Naka

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Nalika Zaman Sengoku, wilayah menika dados pusat kuwaosing klan Miyoshi ingkang kondhang ing wolung provinsi wiwit saking bagéyan wétan Pulau Shikoku dumugi ing Provinsi Yamashiro.

Transportasi[sunting | Owah sumber]

Bandar udara[sunting | Owah sumber]

Prefektur Tokushima gadhah bandar udara domestik kanthi nama Bandara Tokushima ingkang wonten ing Matsushige.

Jaringan sepur (kereta api)[sunting | Owah sumber]

Prefektur Tokushima menika kalebet prefektur ing Jepang ingkang gadhah jaringan sepur paling sekedhik. Sedaya sepur ingkang dipunginakaken tasih sepur diesel ingkang dèrèng ngginakaken sepur listrik.

JR-Shikoku[sunting | Owah sumber]

Asakaigan Railway[sunting | Owah sumber]

Kapal feri[sunting | Owah sumber]

Pelabuhan Tokushima-Komatsushima minangka pelabuhan utama prefektur menika wonten ing kutha Tokushima lan Komatsushima.

  • Feri Nankai, ngubungaken Pelabuhan Tokushima kalihan Pelabuhan Wakayama.
  • Feri Ocean Tokyu, ngubungaken Pelabuhan Shin-Moji kalihan Pelabuhan Tokushima lan Pelabuhan Tokyo.

Budaya[sunting | Owah sumber]

Festival[sunting | Owah sumber]

Pariwisata[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Prefektur Tokushima ing Wikivoyage