Prefektur Shiga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Prefektur Shiga
Prefektur Shiga
Prefektur Shiga
Basa Jepang: 滋賀県 Shiga-ken
{{{Rōmaji}}}
Lokasi Shiga ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota Otsu
Wilayah Kinki
Pulo Honshu
Gubernur Kada Yukiko
Luas (peringkat) 4.017,36 km² (ke-38)
 - % perairan 2,7%
Penduduk  (1 April 2000)
 - Populasi 1.337.770 (ke-31)
 - Kepadatan 332 /km²
Distrik 5
Munisipalitas 26
ISO 3166-2 JP-35
Situs web www.pref.shiga.jp/
index-e.html
Simbol prefektur
 - Bunga Rhododendron (Rhododendron metternichii var. hondoense)
 - Pohon Maple Jepang (Acer palmatum)
 - Burung Little Grebe (Tachybaptus ruficollis)
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Shiga
Lambang Prefektur Shiga
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Prefektur Shiga (滋賀県 Shiga-ken?) inggih menika satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing sisih lor-wétan Kinki, pulo Honshu [1]. Ibu kotanipun menika Otsu. Prefektur Shiga kalebet salah satunggal saking prefektur ing Jepang ingkang dipunkurung déning dharatan. Ing tengahing wilayah wonten Tlaga Biwa ingkang manggèni 1/6 wiyaripun wilayah Prefektur Shiga lan kalebet tlaga ingkang paling wiyar ing Jepang. Kutha-kutha mapan wonten ing sakiwa tengenipun Tlaga Biwa.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Prefektur menika mapan wonten ing wilayah ingkang miturut pamérangan provinsi dangu Jepang ingkang dipunsebat Provinsi Omi.

Geografi[sunting | sunting sumber]

Tlaga Biwa

Ing tengahing wilayah radi lllor|ler]] wonten Tlaga Biwa ingkang dipunubengi ing sisih kilèn kalihan Pagunungan Hira, ing sisih lèr kalihan Pagunungan Nosaka, ing sisih wétan kalihan Pagunungan Ibuki lan larikan Pagunungan Suzuka. Wonten ing sisih kidul Tlaga Biwa wonten Lembah Ōmi lan perbukitan Minaguchi. Lèpèn-lèpèn kados Lèpèn Ado, Lèpèn Echi, lan Lèpèn Yasu gadhah muara ingkang tumuju ing Tlaga Biwa. Lèpèn Seta menika kalebet satunggaling lepen ingkang mili ngliwati Kyoto lan mawi muara ing Teluk Osaka. Wilayah ing sakiwa tengenipun tlaga dipunparingi nama kados Kohoku (sisih lèr tlaga), Kosei (sisih kilen tlaga), Kotō (sisih wétan tlaga), lan Konan (sisih kidul tlaga). Nalika mangsa adhem wilayah bagéyan lèr langkung adhem lan ugi langkung kathah mandhap salju tinimbang ing wilayah bagéyan kidul ingkang langkung anget.

Kutha[sunting | sunting sumber]

Wonten ing Prefektur Shiga kapérang dados 13 kutha, 5 distrik, lan 13 kutha alit.

Kutha alit[sunting | sunting sumber]

Echisho
Azuchi
Hino
Ryuou
Kohoku
Torahime
Kinomoto
Nishiazai
Takatsuki
Yogo
Kora
Taga
Toyosato

Demografi[sunting | sunting sumber]

Prefektur Shiga papanipun celak kalihan kutha-kutha ageng kados Kyoto lan Osaka saéngga kathah dinggèni déning penglaju. Sarana transportasi sepur (kereta api) ingkang saé lan pambangunan komplèks griya damel cacahipun penduduk ing Prefektur Shiga tansah nambah terus. Pusat pamukiman penduduk mapan wonten ing bageyan kidul Tlaga Biwa kados kutha Otsu ingkang tetanggan kalihan Kyoto ugi kutha-kutha ing bagéyan wétan Tlaga Biwa (kutha Kusatsu lan Moriyama) ingkang gampil dipunakses mawi sepur saking Kyoto. Ing bageyan panté kilen Tlaga Biwa wonten dhaérah padésan lan papan pariwisata.

Pariwisata[sunting | sunting sumber]

Astana Hikone

Taman Nasional[sunting | sunting sumber]

Kutha Hikone[sunting | sunting sumber]

Kutha Kusatsu[sunting | sunting sumber]

Kutha Ōmi Hachiman[sunting | sunting sumber]

Kutha Nagahama[sunting | sunting sumber]

Kutha Ōtsu[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Danau Biwa, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prefektur_Shiga&oldid=836899"