Préfèktur Shiga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Prefektur Shiga)
Peta Prefektur Shiga
Prefektur Shiga
Prefektur Shiga
Basa Jepang: 滋賀県 Shiga-ken
{{{Rōmaji}}}
Lokasi Shiga ing peta Jepang (bageyan kang disorot)
Ibu kota
Wilayah
Pulo Honshu
Gubernur Kada Yukiko
Luas (peringkat) km² ()
 - % perairan 2,7%
Penduduk  (1 April 2000)
 - Populasi 1.337.770 (ke-31)
 - Kepadatan 332 /km²
Distrik 5
Munisipalitas 26
ISO 3166-2 JP-35
Situs web www.pref.shiga.jp/
index-e.html
Simbol prefektur
 - Bunga Rhododendron (Rhododendron metternichii var. hondoense)
 - Pohon Maple Jepang (Acer palmatum)
 - Burung Little Grebe (Tachybaptus ruficollis)
 - Ikan {{{Fish}}}
Lambang Prefektur Shiga
Lambang Prefektur Shiga
CithakanPembicaraanPortal Jepang

Prefektur Shiga (滋賀県 Shiga-ken?) inggih punika satunggaling prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing sisih lor-wétan Kinki, pulo Honshu [1]. Kutha krajannipun punika Otsu. Prefektur Shiga kalebet salah satunggal saking prefektur ing Jepang ingkang dipunkurung déning dharatan. Ing tengahing wewengkon wonten Tlaga Biwa ingkang manggèni 1/6 wiyaripun wewengkon Prefektur Shiga lan kalebet tlaga ingkang paling wiyar ing Jepang. Kutha-kutha mapan wonten ing sakiwa tengenipun Tlaga Biwa.

Sajarah[besut | besut sumber]

Prefektur punika mapan wonten ing wewengkon ingkang miturut pamérangan propinsi dangu Jepang ingkang dipunsebat Propinsi Omi.

Geografi[besut | besut sumber]

Tlaga Biwa

Ing tengahing wewengkon radi lllor|ler]] wonten Tlaga Biwa ingkang dipunubengi ing sisih kilèn kalihan Pagunungan Hira, ing sisih lèr kalihan Pagunungan Nosaka, ing sisih wétan kalihan Pagunungan Ibuki lan larikan Pagunungan Suzuka. Wonten ing sisih kidul Tlaga Biwa wonten Lembah Ōmi lan perbukitan Minaguchi. Lèpèn-lèpèn kados Lèpèn Ado, Lèpèn Echi, lan Lèpèn Yasu gadhah muara ingkang tumuju ing Tlaga Biwa. Lèpèn Seta punika kalebet satunggaling lepen ingkang mili ngliwati Kyoto lan mawi muara ing Lempongan Osaka. Wewengkon ing sakiwa tengenipun tlaga dipunparingi nama kados Kohoku (sisih lèr tlaga), Kosei (sisih kilen tlaga), Kotō (sisih wétan tlaga), lan Konan (sisih kidul tlaga). Nalika mangsa adhem wewengkon bagéyan lèr langkung adhem lan ugi langkung kathah mandhap salju tinimbang ing wewengkon bagéyan kidul ingkang langkung anget.

Kutha[besut | besut sumber]

Wonten ing Prefektur Shiga kapérang dados 13 kutha, 5 dhistrik, lan 13 kutha alit.

Kutha alit[besut | besut sumber]

Echisho
Azuchi
Hino
Ryuou
Kohoku
Torahime
Kinomoto
Nishiazai
Takatsuki
Yogo
Kora
Taga
Toyosato

Demografi[besut | besut sumber]

Prefektur Shiga papanipun celak kalihan kutha-kutha ageng kados Kyoto lan Osaka saéngga kathah dinggèni déning penglaju. Sarana transportasi sepur (kereta api) ingkang saé lan pambangunan komplèks griya damel cacahipun penduduk ing Prefektur Shiga tansah nambah terus. Pusat pamukiman penduduk mapan wonten ing bageyan kidul Tlaga Biwa kados kutha Otsu ingkang tetanggan kalihan Kyoto ugi kutha-kutha ing bagéyan wétan Tlaga Biwa (kutha Kusatsu lan Moriyama) ingkang gampil dipunakses mawi sepur saking Kyoto. Ing bageyan pasisir kilen Tlaga Biwa wonten laladan padésan lan papan pariwisata.

Pariwisata[besut | besut sumber]

Astana Hikone

Taman Nasional[besut | besut sumber]

Kutha Hikone[besut | besut sumber]

Kutha Kusatsu[besut | besut sumber]

Kutha Ōmi Hachiman[besut | besut sumber]

Kutha Nagahama[besut | besut sumber]

Kutha Ōtsu[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (id) Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)
  2. ^ (id) Danau Biwa, (dipunakses tanggal 23 Februari 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]