Panda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Panda Besar
Hua Mei, bayi ingkang lair ing Kebon Raja San Diego pada tahun 1999.
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Chordata
Kelas: Mammalia
Ordo: Carnivora
Kulawarga: Ursidae
Marga: Ailuropoda
Milne-Edwards, 1870
Jinis: A. melanoleuca
Jeneng binomial
Ailuropoda melanoleuca
(David, 1869)
Subspesies

A. melanoleuca melanoleuca
A. melanoleuca qinlingensis

Peta panyebaran Panda Gedhe

Panda Gedhe (Hanzi: 貓熊;; pinyin: mao xiong), Ailuropoda melanoleuca ("Kaki-kucing ireng-putih")utawi ingkang biyasanipun dipunwastani Panda.[1] Panda punika salah setunggaling mamalia ingkang biyasanipun dipunklasifikasekaken wonten ing famili bruwang Ursidae, ingkang dados kéwan asli Tiongkok tengah.[1] Panda Gedhe manggen wonten laladan pegunungan, kadosta Sichuan saha Tibet.[1] Nalika setengah abad ke-20 kang kapungkur, panda dados lambang nagara Tiongkok.[1] Sapunika gambar panda ugi dipuncithak dados gambar wonten ing dhuwit emas nagara punika.[1]

Panda miturut nama Chinanipun punika nggadhahi teges "kucing-bruwang," saha saged ugi dipun waos bruwang kucing tanpa ngowahi teges.[1] Wonten ing laladan Barat, nama panda punika amargi panda mirip kaliyan Panda abang, ingkang kala rumiyin misuwur kanthi nama Beruang Belang (Ailuropus melanoleucus).[1]

Sanajan miturut taksonomi Panda punika kagolongaken dados kéwan karnivora ananging pandha mangan kados kewan herbivora.[1] Ingkang dados pakananipun panda inggih punika tandur-tanduran kayata pring.[1] Panda ugi saged dipunwastani kewan omnivora (saged dipunwastani Karnivora, Omnivora, Herbivora), amargi panda ugi mangan endhog lan serangga.[1] Kekalihipun punika ngandhut protein kang diperlokaken panda.[1] Kuping panda obah-obah nalika panda lagi mangan.[1] Panda punika kalebet kéwan ingkang kaancam punah.[2] Panda punika nggadhahi libido ingkang kedhik saéngga radi kirang anggénipun reprodhuksi.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (en)panda.org(dipunundhuh tangga 23 September 2011)
  2. ^ a b (id)dunia.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 23 September 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panda&oldid=1053203"