Panda

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Panda Besar
Hua Mei, bayi ingkang lair ing Kebon Raja San Diego pada tahun 1999.
Status konsèrvasi
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Carnivora
kulawarga: Ursidae
Genus: Ailuropoda
Milne-Edwards, 1870
Species: A. melanoleuca
Jeneng binomial
Ailuropoda melanoleuca
(David, 1869)
Subspesies

A. melanoleuca melanoleuca
A. melanoleuca qinlingensis

Peta panyebaran Panda Gedhe

Panda Gedhe (Hanzi: 貓熊;; pinyin: mao xiong), Ailuropoda melanoleuca ("Kaki-kucing ireng-putih")utawi ingkang biyasanipun dipunwastani Panda.[1] Panda menika salah setunggaling mamalia ingkang biyasanipun dipunklasifikasekaken wonten ing famili bruwang Ursidae, ingkang dados kéwan asli Tiongkok tengah.[1] Panda Gedhe manggen wonten dhaérah pegunungan, kadosta Sichuan saha Tibet. [1]Nalika setengah abad ke-20 kang kapungkur, panda dados lambang negara Tiongkok.[1] Samenika gambar panda ugi dipuncithak dados gambar wonten ing dhuwit emas negara menika.[1]

Panda miturut nama Chinanipun menika nggadhahi teges "kucing-bruwang," saha saged ugi dipun waos bruwang kucing tanpa ngowahi teges. [1]Wonten ing dhaerah Barat, nama panda menika amargi panda mirip kaliyan Panda abang, ingkang kala rumiyin misuwur kanthi nama Beruang Belang (Ailuropus melanoleucus).[1]

Sanajan miturut taksonomi Panda menika kagolongaken dados kéwan karnivora ananging pandha mangan kados kewan herbivora.[1] Ingkang dados pakananipun panda inggih menika tandur-tanduran kayata pring. [1]Panda ugi saged dipunwastani kewan omnivora (saged dipunwastani Karnivora, Omnivora, Herbivora), amargi panda ugi mangan endhog lan serangga.[1] Kekalihipun menika ngandhut protein kang diperlokaken panda.[1] Kuping panda obah-obah nalika panda lagi mangan.[1] Panda menika kalebet kéwan ingkang kaancam punah.[2] Panda menika nggadhahi libido ingkang kedhik saéngga radi kirang anggénipun reprodhuksi.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l (en)panda.org(dipunundhuh tangga 23 September 2011)
  2. ^ a b (id)dunia.vivanews.com(dipunundhuh tanggal 23 September 2011)


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Panda&oldid=832807"