Menyang kontèn

Ordinariat Militèr Bèlgi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Ordinariat Militer Belgi

Walanda: Bisdom bij de Krijgsmacht
Prancis: Diocèse aux Forces armées belges
Katedral Santo Yakobus Coudenberg
Coat of arms of the Ordinariat Militer of Belgi
Lambang
Lokasi
NagaraBelgi
Koordinat50°50′31.3″N 4°21′35.9″E / 50.842028°N 4.359972°E / 50.842028; 4.359972
Statistik
Amba30,528 km2 (11,787 sq mi)
Paroki1
Kongregasi1
Informasi
DenominasiKatulik Roma
Greja sui iurisGreja Latin
RitusRitus Latin
Didegaké7 September 1957 (66 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Yakobus Coudenberg
Imam sekuler5
Basa
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopKardinal Jozef De Kesel
Vikar Jenderal
  • R.D. Johan Van Den Eeckhout
  • Mgr Arthur Luysterman ("honorer")
  • R.D. Roger Van den Berge ("honorer")[1]
Vikar YudisialR.D. Jean-Pierre Lorette[2]
Biskop emeritusMgr André Léonard
Situs web

Ordinariat Militer Belgi (Walanda: Bisdom bij de Krijgsmacht; Prancis: Diocèse aux Forces armées belges) yaiku ordinariat militer Greja Katulik Roma. Gumantung marang Tahta Suci, ordinariat militer kasebut ngawenehi layanan pastoral marang umat Katulik Roma sing nyambut gawe ing Angkatan Bersenjata Belgi lan kaluwargane.

Riwayat

[besut | besut sumber]

Ordinariat kasebut didegake minangka vikariat militer ing 7 September 1957, lan dimunggahke dadi ordinariat militer ing 21 Juli 1986. Tahta Ordinaris Militere ana ing katedral Greja Santo Yakobus Coudenberg ing Brussels, Belgi. Jabatan Ordinaris Militer dirangkap ing jabatan Kabiskopan Agung Mechelen-Brussel lan Primat Belgi.

Cathetan Sikil

[besut | besut sumber]
  1. JAARBOEK 2021 (PDF). army-chaplaincy.be . Brussels: Ordinariat Militer Belgia. Juli 2021. kc. 11.
  2. JAARBOEK 2021 (PDF). army-chaplaincy.be . Brussels: Ordinariat Militer Belgia. Juli 2021. kc. 14.

Pranala Jaba

[besut | besut sumber]

Koordhinat: 50°54′27″N 4°23′35″E / 50.907471°N 4.39301°E / 50.907471; 4.39301