Olahan Botswana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Seswaa lan Bogobe

Masakan Botswana unik nanging nuduhake sawetara ciri khas kanggo masakan liyane ing Afrika Kidul . Tuladha panganan Setswana kalebu cacing pap, samp, vetkoek, bogobe lan mopane. Panganan sing khas kanggo Botswana yaiku seswaa, daging panggang asin.Batswana bangga duwe jinis panganan dhewe. Batswana entuk paling akeh rasa lokal. Iki kalebu daging sapi, daging wedhus, wedhus, pitik Botswana, cacing Mophane lan iwak. Batswana uga nggawe omben-omben sing nyenengake gawean nganggo melon banyu, morula lan bubuk jahe. Ing pesta, panganan sorgum biasane dimasak dicampur karo melon lan campuran iki diarani Bogobe jwa lerotse. Biasane melon wis disiapake karo susu sing asem lan disimpen kanggo digunakake yen dibutuhake. Batswana uga apik kanggo ngreksa panganan . Antarane wong-wong mau ngreksa daging kanthi ngethok dawa kaya strings banjur garing. Nalika daging kaya iki diarani digwapa. Dheweke uga njupuk godhong kacang, masak lan garing. Umume Batswana umume nggawe Mageu saka bubur utawa pap. Sawetara suku uga njaga daging sing ora enak banget utawa bosok kanthi cara ngeringake supaya bisa digunakake suwene suwe. Jinis iki yen daging diarani Mokungwana. Panganan liyane sing disiyapake nalika pesta diconto dicampur karo kacang utawa dimasak tanpa kacang buncis lan dipangan kanthi daging sing direnung diarani Seswaa Batswana ngregani panganan saka mbiyen. Dheweke nganggep kasebut minangka bagean saka kabudayane kaya sandhangan lan basa.

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Sorghum lan jagung minangka tanduran utama sing ditandur ing Botswana. Gandum lan beras lan sereal liyane sing ora ditanam sacara lokal diimpor. Akeh jinis kacang sing ditandur, kalebu cowpeas, ditloo, lan letlhodi ( kacang mung ). Kacang ( manoko ) uga ditandur. Akeh sayuran sing ditandur, kayata bayam, wortel, kubis, bawang, kentang, tomat, ubi lan salad . Ana sawetara sayuran sing tuwuh ing alam liar sing kasedhiya musiman kalebu thepe lan delele (okra). Godhong kacang garing minangka panganan populer ing Setswana.

Vetkoek, jajanan, karo mince sing asale saka Afrika Kidul