Vetkoek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Vetkoek
Vetkoek with mince-001.jpg
Vetkoek filled with ground beef
Jeneng liyanéFatcake
JinisBread
AjanganMain course
Panggonan asalSouth Africa
Woworan pokokFlour, salt, sugar and yeast
VariasiPolony, Chips, Cheese (cheddar) and Achaar
Buku masakan: Vetkoek  Médhia: Vetkoek
Vetkoek paling ndhuwur karo poloni

Vetkoek ( /ˈfɛtkʊk/, Cara Afrikaans: [ˈfɛtkuk] ), minangka roti adonan goreng Afrika Selatan. Vetkoek minangka bagean saka budaya Afrika Selatan. Iki padha karo kue Johnny Karibia, oliebol Walanda, lan sopaipillas Meksiko. [1] Resep liyane sing padha karo Afrika Selatan yaiku Magwinya, jeneng Zulu kanggo bal adonan goreng iki. Nanging versi iki umume digulung dadi gula, ora kaya vetkoek.

Tembung vetkoek secara harfiah tegese "cake lemak" ing basa Afrikaans . Bentuk padha karo donat tanpa bolongan, lan digawe nganggo adonan ragi. Ing braai tradisional Afrika Selatan, utawa barbecue, vetkoek bisa uga disedhiyakake karo boerewor . Vetkoek uga asring digawe bebarengan kari mince, sing diiseni ing njero. Uga dikenal minangka bunny kari nalika diiseni cincang ing provinsi tanjung. Iki bisa uga dadi iringan sing paling populer. Vetkoek umume didol ing restoran takeaway duweke kulawarga lan festival budaya lan budaya ing Afrika

.

Vetkoek minangka panganan sing populer kanggo akeh wong sing manggon ing Afrika Selatan sing disajikake kanthi kosong utawa diisi lan panas lan didol dening macem-macem pengusaha dagang cilik, penjaja ing rangking taksi, vendor pinggir dalan, lan toko panganan cepet sing ana ing saindenging wilayah kasebut. Afrika Selatan, Namibia lan Botswana .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Henk Werk (January 20, 2014). "Oliebollen" (ing basa Walanda). Home.hccnet.nl. Dibukak ing 2014-07-13.