Padagangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Intérêts des nations de l'Europe, dévélopés relativement au commerce, 1766

Padagangan iku kagiyatan ijol-ijolan/silih genti barang utawa jasa utawa kaloroné. Ing mangsa awal sadurungé dhuwit tinemu, silih genti barang dijenengi barter, ya iku ngijolaké barang karo barang. Ing jaman modhèren padagangan dilakokaké kanthi ijolan dhuwit. Saben barang dikerta-aji mawa rega dhuwit. Wong tuku bakal ngijoli barang utawa jasa kanthi rega dhuwit sing dikarepaké wong sing adol.