Oliebol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Oliebol
Oliebollen.jpg
JinisDoughnut or dumpling
Panggonan asalBelgium and Netherlands
Woworan pokokFlour, eggs, yeast, some salt, milk, baking powder; usually sultanas, currants, raisins; zest or succade
VariasiAppelbeignet
Buku masakan: Oliebol  Médhia: Oliebol

An oliebol ( Dutch pronunciation: [ˈOːlibɔl], oliebollen jamak, West Frisian ) yaiku salah sawijining olahan jinis beignet tradisional Bèlgi lan Walanda . Padha disebut oliebollen (secara harfiah: bal lenga) utawa smoutballen (secara harfiah: lard bal) ing Walanda, smoutebollen (secara harfiah: lard bal) ing Flanders lan croustillons (kahanan: crispies) ing Wallonia, Schmalzkugeln (makna padha ing Bèlgi Walanda smoutebollen ) ing Bèlgi Wétan Jerman. Ing Prancis, kanthi croustillons uga umume diarani rapide beignet (secara harfiah: beignet cepet ) lan hollandais croustillons (longgar: crispy Walanda, sanajan dudu Walanda). Ing basa Jerman sing metu saka Bèlgi, dheweke diarani Ölkugel (tegese padha karo oliebollen Walanda), Püpperchen (ora resmi kanggo boneka utawa bayi ) lan Pupperle (tegese padha, utamane digunakake ing Alsace kanggo iki), Silvesterfutschen (ngeculke: Saint Sylvesters sing bajingan ) ing Jerman Lor, lan Gebackene Mäuse ( bebas: mous goreng utawa muse panggang ) ing basa Jerman Ostenrik . Ing basa Inggris, umume luwih dikenal minangka donat Walanda utawa Walanda (saka basa Prancis sing salah). Ing wilayah Istria, sing dituduhake karo negara-negara Italia, Kroasia lan Slowén, variasi sajian iki diarani fritole, fritule lan blinci . Ing Serbia diarani krofne. Ing Indonesia, lokal dikenal minangka roti goreng .[1] Uga, ing Ghana, Afrika Kulon, dheweke dikenal kanthi lokal minangka bofrot utawa bofflot, lan ing sisih kidul Bénin, ing basa Fon minangka yovodocon, yaiku "pangsit wong kulit putih". Ing Nigeria, dheweke dikenal minangka ' puff puff' .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. https://www.idntimes.com/food/recipe/kartika-nindita/9-resep-kue-zaman-penjajahan-belanda-1