Polong sapi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tanduran cowpea sing wis siap dipanen

Kacang sapi ( Vigna unguikulata ) minangka legum vegetasi taunan saka genus Vigna . Amarga toleransi sawijining Sandy lemah lan banyu udan kurang, iku penting potong ing semiarid wilayah antarane Afrika lan Asia. Sampeyan mbutuhake sithik input, amarga nodul oyot tanduran bisa ndandani nitrogen atmosfer, dadi tanduran sing migunani kanggo petani sing kurang sumber daya lan cocog kanggo intercropping karo tanduran liyane. Tanduran kabeh digunakake minangka pakan ternak kanggo kewan, lan digunakake minangka pakan ternak sing bisa uga ditrapake kanggo jenenge.

Cowpeas tuwuh subur ing kahanan garing sing garing, tuwuh ing lemah nganti 85% pasir. [1] Iki ndadekake dheweke dadi tanduran sing penting banget ing wilayah sing garing lan semidesert, ing endi ora bakal akeh panen liyane. Uga sumber panganan sing penting kanggo manungsa ing wilayah sing miskin lan garing, tanduran kasebut uga bisa digunakake minangka pakan ternak. [2] Sawijining nitrogen-mbenakake kemampuan liya sing uga nduwe fungsi minangka potong tunggal, cowpea bisa èfèktif intercropped karo sorghum, millet, jagung, singkong, utawa katun . [3]

Hoppin 'John minangka panganan umum ing Amerika Serikat ing deso kidul.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Obatolu, V. A. (2003). "Growth pattern of infants fed with a mixture of extruded malted maize and cowpea". Nutrition. 19 (2): 174–178. doi:10.1016/s0899-9007(02)01102-4. PMID 12591556.
  2. Quin, F. M. (1997). "Introduction". In Singh, B. B.; Mohan Raj, D. R.; Dashiell, K. E.; Jackai, L. E. N. (eds.). Advances in Cowpea Research. Ibadan, Nigeria: International Institute of Tropical Agriculture and Japan International Research Center for Agricultural Sciences.
  3. Blade, S. F.; Shetty, S. V. R.; Terao, T.; Singh, B. B. (1997). "Recent developments in cowpea cropping systems research". In Singh, B. B.; Mohan Raj, D. R.; Dashiell, K. E.; Jackai, L. E. N. (eds.). Advances in Cowpea Research. Ibadan, Nigeria: International Institute of Tropical Agriculture and Japan International Research Center for Agricultural Sciences.