Okan Cornelius

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Okan Cornelius
Okan cornelius 035.jpg
LairOkan Kornelius Tjeuw
Jeneng liyaOkan Kornelius
Pakaryanaktor
Taun aktif2002-sekarang
BojoBella Saphira (putus)
Shenny Andrea (putus)
Donna Agnesia (putus)
Viviane

Okan Kornelius Tjeuw luwih misuwur kanthi jeneng Okan Cornelius (lair ing Hanover, Jerman, 24 Oktober 1979; umur 40 taun).[1] Okan Cornelius ya iku modhél lan bintang sinétron Indonésia katurunan Tionghoa-Turki.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Nalika cilik Okan akèh urip ing manca nagara.[2] Okan lair ing Jerman lan nerusaké sekolah wiwit SD tekan pakuliahan ing Kanada.[2] Okan uga kuliyah manèh ing jurusan administrasi bisnis ing Malaysia.[2] Sawisé mbalik ing Indonésia, Okan mèlu kursus ing OQ Modelling.[2] Saka kursus iki Okan miwiti kariré.[2] Sawisé suwé dadi modhél Okan uga ditawani akting.[2] Okan iku anak pambarep saka sadulur kang cacahé papat.[2]

Sinetron kang sepisanan dibintangi Okan judhulé "Tunjuk Satu Bintang".[2] Sawisé sukses main ing sinétron kang sepisanan Okan banjur ditawani main ing sinétron-sinétron liyané kaya ta sinétron kang judhulé "Dari Temen Jadi Demen", "Cowok-cowok Keren", "Tiba Tiba Jatuh Cinta", "Kawin Muda".[2] Ing sinétron Kawin Muda iki, Okan main bareng karo Agnes Monica.[2] Saliyané iku, Okan uga main ing sinétron "I Love You Boss" bareng karo Daniel Mananta.[2] Okan uga éntuk kasempatan kanggo main ing filem layar lebar kang judhulé "Untukmu" bareng karo artis Asty Ananta lan "Fantasia".[2]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Okan duwé awak kang dhuwuré 183 cm lan bobot awake 70 kg.[2] Okan Cornelius ngugemi agama Katolik.[2] Okan seneng balap mobil lan seneng otomotif.[2] Okan uga kerep dikabaraké cerak karo akèh wong wadon.[2] Okan uga tau pacaran karo Natalie, Helmalia Putri, Bella Saphira, aktris Shenny Andrea.[2] Okan uga tau pacaran karo presenter Donna Agnesia.[2] Nanging pungkasané Donna nikah karo presenter Darius Sinathrya.[2] Tanggal 13 November 2010 Okan nikah karo Viviane [3]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi Okan Cornelius.[2]

FTV[besut | besut sumber]

FTV kang dibintangi Okan Cornelius.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Okan Cornelius.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b kompas.com (dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  3. [1](dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)