Agnes Monica

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Agnes Monica
Agnes Monica
Latar wuri
Jeneng lair Agnes Monica Muljoto
Lair 1 Juli 1986 (umur 32)
Indonésia Jakarta, Indonesia
Jinis Musik Pop, R&B, dance, pop rock, soul, hip hop
Pakaryan Penyanyi, aktris, penari, presenter, kang ngréka lagu, prodhuser rekaman, perancang busana
Instrumen Vokal, piano
Taun aktif 1992–sekarang
Parusahan rekaman Aquarius Musikindo
Situs resmi www.agnesmonicaofficial.com

Agnes Monica Muljoto (lair ing Jakarta, 1 Juli 1986; umur 32 taun) ya iku salah sawijining penyanyi lan artis wadon ing Indonésia.[1][2][3][4][5]

Dhèwèké anak ragil saka pasangan Jenny Siswono lan Ricky Suprapto.[1] Dhèwèké duwé mas siji, jenengé Steve Muljoto kang saiki dadi manajeré.[2] Agnes lulusan SD Tarakanita Jakarta, banjur nerusaké sekolah ing SLTP Pelita Harapan. Agnes banjur nerusaké sekolah wonten SLTA Pelita Harapan bar kui terus nerusaké kuliah wonten UPH, nanging kuliahe lagi mlaku rong taun, Agnes wis di D.O amargi kerep dolanan bekel lan boten niyat kuliah.

Agnes Monica miwiti dadi artis nalika umur 6 taun. Dhèwèké dadi penyanyi cilik. Agnes salah sawijing penyanyi cilik populèr taun 1990-an. Nalika dadi penyayi cilik, dhèwèké duwé telung album, ya iku Si Meong, Yess!, lan Bala-Bala. Sak liyané iku, dhèwèké uga dadi pambiwara ning acara tivi kanggo bocah-bocah. Agnes uga njajal dadi ing seni peran. Sinetroné kang kapisan irah-irahané Pernikahan Dini (2001) kang ndadèkaké dhèwèké aktris paramuda paling larang nalika semana.

Taun 2003, Agnes ngetokaké albumé kang kapisan, irah-irahané And the Story Goes, kang ndadèkaké dhèwèké artis populèr kaya nalika dhèwèké isih cilik. Banjur, albumé kang kapindho metu taun 2005, irah-irahané Whaddup A'...?!, dhèwèké ngajak Keith Martin, penyanyi asal Amérika Sarékat kanggo nyanyi bareng. Agnes uga dadi juru main ing drama Asia, The Hospital lan Romance in the White House ing Taiwan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b Biografi Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  2. a b Biografi Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  3. Biografi Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  4. Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)
  5. Profil Agnes Monica(dipuntingali 20 Juni 2011)