Bella Saphira

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bella Saphira
Bella saphira.jpg
LairBella Saphira Veronica Simanjuntak
Pakaryanpenyanyi, model, aktris
Taun aktif1988-saiki

Bella Saphira (lair ing Magelang, Jawa Tengah, 6 Agustus 1973; umur 46 taun) wanita kang nyambut gawé ning dunya hiburan Indonesia, dadi penyanyi lan juru main sinétron, Ning basa Italia, Bella duwé arti ayu, lan jeneng Saphira artiné watu kang éndah (watu safir).[1] Dhèwèké uga nyandang jeneng Veronica kang nggawé dhèwèké kondhang uga karo celukan Ica nalika esih TK mbiyen.[1] Dhèwèké mahasiswa lulusan Universitas Trisakti, jurusan Ékonomi.[1]

Ning taun1988, Bella kapilih dadi finalis Gadis Sampul, sawesé iku dhèwèké sok olih tawaran kanggo dadi model iklan kanggo warna-warna produk.[1] Nyusul dhèwèké olih prestasi dadi Bintang Lux Favorit.[1] Ora namung ning dunya model, dhèwèké uga dikenal dadi penyanyi lan tau ngeraih gelar finalis Voice of Asia nalika taun 1991.[1] Albumé Bella antarané duwé judhul NOSTALGIA SMA (nalika taun 1996) lan SESUNGGUHNYA HATIKU album iki dirilis ning taun 2005 sarta nyumbang single ning album PRAMBORS INDO 8 ning taun 1993 lan VOICE OF ASIA ning taun 1992.[1]

Taun 1994, Bella tau dirampok karo pulisi gadungan kang nganggo seragam lengkap.[2] Dhèwèké dadi kurban perampokan ning daerah sakitar Lebak Bulus.[2] Amarga kadadian iku, Bella kelangan jam tangan, dompet sarta telepon tangan kang nembé metu wektu iku.[2]

Nganti saiki, Bella durung nikah, nanging ning sajarah uripé dhèwèké tau dadi pepujaning atiné Adjie Massaid nganti rong taun suwené.[1] Smarga ora duwé pandamping urip, nggawé dhèwèké luwih bébas anggoné berkarir.[1] Ning taun 2005, Bella ngrilis manèh album kang diwènèhi judhul SESUNGGUHNYA HATIKU.[1] Dhèwèké jarang tampil ning layar kaca dadi bintang sinétron, Bella nyoba akting ning layar lebar.[1] Debuté liwat filem LOVE (nalika taun 2008), nalika iku dhèwèké durung dadi pemeran mligi.[1] Dadi pemeran utama nalika ning filem ARISAN BRONDONG (2010).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m biografi Bella Saphira dipununduh tanggal 15 Juli 2011
  2. a b c Bella Saphira Dirampok Pulisi Gadungan dipununduh tanggal 15 Juli 2011