Adjie Massaid

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Adjie Massaid
Adjie massaid.jpg
Lair Raden Pandji Chandra Pratomo Samiadji Massaid
Jeneng liya Adjie Massaid
Pakaryan aktor, pulitikus
Bojo Reza Artamevia (pegatan)
Angelina Sondakh
Anak Zahwa lan Aaliya (kembar)
Keanu Jabaar Massaid

Raden Pandji Chandra Pratomo Samiadji Massaid utawi langkung dipuntepangi minangka Adjie Massaid (lair ing Jakarta, 7 Agustus 1967 – pati ing Jakarta, 5 Fèbruari 2011 ing umur 43 taun) punika aktor lan modhèl Indonésia katurunan Jawa-Madura-Walanda. Panjenenganipun punika anggota DPR-RI periode 2004-2009 lan 2009-2014 saking Parté Dhémokrat.

Tilar donya[besut | besut sumber]

Adjie Massaid tilar donya dinten Setu, 5 Fèbruari 2011, jam 00.00.[1][2] Panjenenganipun tilar donya ing yuswa 43 taun ing RS Fatmawati akibat serangan jantung.[3] Dhisin Adjie dipunsemayamaken ing rumah duka (Taman Cilandak) lan dipunsaréaken ing TPU Jeruk Purut, Jakarta Kidul. Sadèrèngipun tilar donya, Adjie Massaid sempat main bal-balan ing lapangan Lebak Bulus, Jakarta sesarengan Rico Ceper.

Kagesangan pribadi[besut | besut sumber]

Adjie palakrami kaliyan penyanyi Reza Artamevia tanggal 9 Fèbruari 1999 lan gadhah 2 yoga ingkang naminipun Zahwa lan Aaliya. Pasangan punika pegatan tanggal 17 Januari 2005.[4] Sanadyan pegatan, Adjie pikantuk hak asuh kekalih yoganipun.[5] Salajengipun, sasampunipun sapérangan wekdal mbujang lan lajeng aktif ing pulitik, Adjie njalin gayutan kaliyan Angelina Sondakh, mantan Putri Indonésia ingkang ugi anggota DPR-RI kanggé Parté Dhémokrat. Kekalihipun palakrami tanggal 29 April 2009.[6] Adjie lan Angelina patutan kanthi nami Keanu Jabaar Massaid, ingkang miyos tanggal 9 September 2009.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Adjie Massaid Meninggal Dunia. Detiknews.com. Diakses 6 Fèbruari 2011.
  2. Adjie Massaid meninggal dunia. vivanews.com. Diakses 6 Fèbruari 2011.
  3. Rahmatullah, Aprizal. Adjie Massaid Meninggal Karena Serangan Jantung. Detik.com. Diakses 5 Fèbruari 2011.
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng ruanghati
  5. Reza Artamevira Senang Anak-Anaknya Bahagia. KapanLagi.com. Diakses 5 Fèbruari 2011.
  6. Adjie Massaid - Angelina Sondakh Resmi Punikah

Pranala njawi[besut | besut sumber]