Helmalia Putri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Helmalia Putri
Helmalia Jelita Putri.jpg
Lair (1983-04-13) April 13, 1983 (umur 38)
Indonésia Banda Acèh, Acèh, Indonésia
Pakaryanaktris

Helmalia Putri (lair ing Banda Acèh, Nanggroe Acèh Darussalam, 13 April 1983; umur 38 taun.[1] Helmalia biyasa diundang kanthi jeneng Puput utawa Putri.[1] Helmalia iku salah sijiné juru main filem wadon kang asalé saka Indonésia.[1] Helmalia nduwé awak kang dhuwuré 170 cm.[1] Helmalia ngugemi agama Islam.[1] Artis iki dadi anak kang nomer loro saka pasangan Helmi Yusuf (alm.) lan Esmaliawati.[1] Helmalia iku alumnus saka SMA Negeri 45 Jakarta.[1]

Karir[besut | besut sumber]

Puput tau main ing sinétron kang judhulé Melodi Cinta, Melodi Cinta 3, Cinta Berkalang Noda 2, Semau Gue, Kafir, Satu Mawar Tiga Duri, Kuingin Kau Mencintaiku, Hidayah, Lindungi TitipanMU.[1] Saliyané main sinétron, Puput uga main layar lebar.[1] Film layar lebar kang tau dibintangi ya iku filem kang judhulé Reinkarnasi.[1]

Kauripan pribadi[besut | besut sumber]

Puput isih nduwéni katurunan Acèh saka wong tuwané.[1] Helmalia Putri iku mantan pacar saka aktor Indra Bruggman, Okan Kornelius lan metalik Deddy Corbuzier.[1] Saliyané iku, Helmalia Putri uga tau dikabaraké nduwéni gayutan karo juru main filem kang asalé saka Malaysia.[1] Artis Malaysia iki jenengé Arash Muhammad.[1] Iki kadadéan amarga nalika iku Helmalia Putri lagi syuting filem Malaysia kang judhulé Istri Ceo ing nagari Jiran iku.[1] Helmalia misuwur kanthi perané dadi Sharmila ing sinétron kang judhulé Melody Cinta.[1] ing sinétron iki, Helmalia akting karo Danny Malik.[1]

Helmalia tau ditawani dadi calon walikota Banda Acèh, nanging dhèwèké ora gelem amarga umuré kang durung pas lan kepéngin fokus aro studi S2.[2]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Helmalia Putri.[1]

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang dibintangi helmalia Putri.[1]

  • Melodi Cinta
  • Melodi Cinta 3
  • Si Toloy Bocah Sakti
  • Cinta Berkalang Noda 2
  • Semau Gue
  • Kafir
  • Satu Mawar Tiga Duri
  • Kuingin Kau Mencintaiku
  • Hidayah
  • Lindungi TitipanMu

FTV[besut | besut sumber]

FTV kang dibintangi Helmalia Putri.[1]

  • Ustadz Kawin Lagi

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t m.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. celebrity.okezone.com(dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)