Menara Petronas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara Petronas

Menara Petronas inggih punika pencakar langit cacah ingkang wonten ing Kuala Blethok, Malaysia ingkang naté dados gedhung paling inggil sadonya.[1]

Menara punika dipunrancang déning Adamson Associates Architects, Kanada kaliyan Cesar Pelli saking Cesar Pelli of Cesar Pelli & Associates Architects Amérika Serikat ingkang purna dipunwangun ing taun 1998.[2] Gedhung punika nggadhahi 88 lanté kanthi desain interior ingkang ngrefleksikaken budaya Islam ingkang kiyat dipungebeng negari Malaysia.[1] Nalika tanggal 17 Oktober 2003.[1] Taipei 101 mendhet rekor gedhung kembar punika.[1] Ananging Menara Petronas tetep nyepeng rekor gedhung kembar paling inggil sadonya.[1]

Desain lan Wangunan[besut | besut sumber]

Cesar Pelli ugi sampun ngrancang gedhung Miglin-Beitler Skyneedle (utawi saged dipunsebat Miglin-Beitler Tower) ingkang inggilipun 609,58 m ing Chicago, Amérika Serikat ingkang purna dipunwangun ing taun 1988 ingkang kadosipun mémpèr kaliyan Menara Petronas.[3]

Menara Petronas nggadhahi inggil 452 méter utawi 1483 kaki.[1] Wujud lanténipun arupi kalih pesagi ingkang mbentuk bintang ingkang pucukipun wonten wolu.[1] Desain Cesar Pelli punika ngginakaken motif ingkang limrah dipunginakaken ing seni Islam kados budaya Islam ingkang sampun dados ciri khasipun Malaysia.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (en)Petronas Twin Towers Kuala Blethok, Malaysia dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  2. ^ (en)Adamson Associates Architects dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)
  3. ^ (en)Miglin-Beitler Skyneedle dipunundhuh tanggal 25 Agustus 2011)

Pranala Njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Menara_Petronas&oldid=1089417"