Jaya Suprana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jaya Suprana
Jaya suprana 002.jpg
Lair 27 Januari 1949
Denpasar, Bali
Pakaryan Pangusaha, Komponis, Pianis, Panyerat, Pembicara, Presenter, Kelirumolog, Humorolog, Kartunis
Kondhang ing Pramakasa Museum Rekor Indonésia, sawijining lembaga kang nyathet prestasi bangsa Indonésia, Pandiri Yayasan Pendhidhikan Seni "Jaya Suprana School Of Performing Arts"

Jaya Suprana lair wonten ing Denpasar, Bali nalika tanggal 27 Januari 1949.[1] Jaya Suprana lair kanthi asma Poa Kok Tjiang.[1] Kajawi punika, Jaya Suprana punika misuwur dados pianis, komponis, penulis, public speaker, tv presenter, kartunis, kelirumolog, humorolog, filantropis, pemerhati masalah sosial, budayawan dan pengusaha.[1]

Jaya Suprana punika tiyang katurunan Tionghoa ingkang gesang lan ageng wonten ing budaya Jawi.[2] Nalika umuripun nembé 10 wulan Jaya Suprana pindhah wonten kitha Semarang.[2] Jaya Suprana punika gadhah gayutan ingkang saé tumpraping tokoh pulitik, kesenian saha agama.[2]

Jaya Suprana naté sekolah wonten ing manca nagara inggih punika wonten Jerman.[1] Jaya Suprana ugi naté pikantuk wejangan saking dhalang Ki Nartosabdho, manawi Jaya Suprana mangké badhé dados pengusaha saha ingkang gadhah Jamu Jago Semarang ingkang dipundamel nalika taun 1918.[1] Jaya Suprana lulus kanthi predikat paling saé ing babagan pianoforte saking musik Hochschule, Muenster, Jerman nalika taun 1970 saha dados tiyang Asia ingkang sepisanan ingkang dipunangkat dados Kepala Sekolah Musik wonten ing Jerman.[2] Karya musik Jaya Suprana ugi dipuntingalaken wonten ing Walanda, Polen, Amérikah Sarékat, Australia, Selandia Baru, Singapura, Hongkong, Jepang, Srilangka, Bangladesh, Kenia, Aljazair, Spanyol, Hungaria, Austria saha ing giyaran radhio saha tivi.[2] Kompilasi karya-karya musik Jaya Suprana diterbitaken kaliyan Yayasan Pendidikan Musik, Jakarta wonten ing album kanthi irah-irahn "The Complete Works of Jaya Suprana".[2]

Jaya Suprana ugi misuwur dados direktur Musium Rekor Indonésia (MURI).[1] MURI punika salah satunggalipun lembaga ingkang nyathet prastawa-prastawa ingkang narik kawigatén lan unik.[1] MURI punika kados ta Guess Of Record.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 11 September 2011)
  2. a b c d e f tokohindonesia.com(dipunundhuh tanggal 11 September 2011)