Ingkling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ingkling ya iku dolanan bocah kang ana ing daerah Jawa Tengah, Ngayogyakarta,Jawa Wétan lan Jawa Kulon. Ing Jawa Kulon ingkling mau Sundamada. Dolanan ingkling nglakokaké kanggo cara, kapisanan gawé gambar ing lemah wujudé kothak wujud tandha plus, banjur sawisé iku bocah-bocah golèk urutan sapa kang éntuk jatah dolanan kang kapisanan, biyasane padha hompimpa utawa pingsut, sawisé nemtokake giliran, bocah-bocah padha nggolèk krewek utawa watu kang dianggo alate dolanan, rampung éntuk krewek utawa watu, bocah-bocah banjur nguncalke krewek utawa watu iku ana ing kothak kang wis kagambar ing lemah, kothak kang ketiban krewek utawa watu aturane ora bisa dilumpati, bocah-bocah yèn arep miwiti mlumpat nganggo sikil siji, utawa sikil kang digunakaké mung sing pérangan baé.