Ingkling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Ingkling ya iku dolanan bocah kang ana ing daerah Jawa Tengah, Ngayogyakarta,Jawa Wetan lan Jawa Kulon. Ing Jawa Kulon ingkling kasebut Sundamada. Dolanan ingkling nglakokake kanggo cara, kapisanan gawé gambar ing lemah bentuke kothak bentuk tandha plus, banjur sakwise iku bocah-bocah golek urutan sapa kang entuk jatah dolanan kang kapisanan, biyasane padha hompimpa utawa pingsut, sakwise nemtokake giliran, bocah-bocah padha nggolek krewek utawa watu kang dianggo alate dolanan, rampung entuk krewek utawa watu, bocah-bocah banjur nguncalke krewek utawa watu iku ana ing kothak kang wis kagambar ing lemah, kothak kang ketiban krewek utawa watu aturane ora bisa dilumpati, bocah-bocah nek arep miwiti mlumpat nganggo sikil siji, utawa sikil kang digunakake mung sing sebelah wae.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ingkling&oldid=998947"