Menyang kontèn

Eksarkat Toronto (Grikenlan Slowak)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eksarkat Katulik Slowak Santo Kirilos lan Metodius ing Toronto
Katedral Kelairan Bunda Allah ing Toronto, Greja Katedral saka Eksarkat kasebut.
Lokasi
NagaraKanadha
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2013)
4,800
Paroki5
Informasi
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Slowak
RitusRitus Bizantium
Didegaké13 Oktober 1980
KatedralKatedral Kelairan Bunda Allah
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
EparkMarián Andrej Pacák, C.Ss.R.

Eksarkat Katulik Slowak Santo Kirilos lan Metodius ing Toronto (Latin Eparchia Sanctorum Cyrilli et Methodii Torontini Slovachorum ritus Byzantini, Slowakia Eparchia svätých Cyrila a Metoda pre Slovákov byzantského obradu v Toronte) yaiku eksarkat kanggo umat Katulik Wetan Ritus Bizantium saka Slowak ing Kanadha. Eksarkat kasebut menika bagean saka Greja Katulik Grikenlan Slowak sui iuris, nanging dudu sufragan saka metropolitan Eparki Agung Prešov, nanging menika gumantung marang Kongregasi kanggo Greja-greja Wetan. Wilayahe ngeliputi kabeh wilayah Kanadha.[1][2] Biskope menika anggota Dewan Hierarki Greja Katulik Grikenlan Slowak sui iuris.

Referensi[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]