Menyang kontèn

Eksarkat Apostolik Kanadha (Siria)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Eksarkat Apostolik Kanadha yaiku eksarkat apostolik (yurisdiksi pra-kabiskopan misionaris Katulik Wetan) saka Greja Katulik Siria sui iuris (Ritus Siria Kulon ing basa Suryani) sing ngelingkupi Kanadha. Eksarkat kasebut gumantung marang Tahta Suci (utamine Kongregasi kanggi Greja-greja Wetan), dudu bagean saka provinsi grejawi.

Eksar apostolik[besut | besut sumber]

Wilayah[besut | besut sumber]

Eksarkat apostolik kasebut kalebu enem greja, ing limang komunitas lokal ing (wetan kidul) Kanadha:

ing Ontario
ing Quebec

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 45°32′29″N 73°43′47″W / 45.5413°N 73.7296°W / 45.5413; -73.7296