Menyang kontèn

Kabiskopan Corner Brook lan Labrador

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Corner Brook lan Labrador

Dioecesis Riviangulanensis-Labradorensis
Lokasi
Nagara Kanadha
Provinsi grejawiSt. John's
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)

27,200 (40.9%)
Paroki28
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké9 Mei 1870
KatedralKatedral Penebus Paling Kudus lan Dikandung Tanpa Noda, Corner Brook
Ko-katedralBasilika Bunda Penolong Abadi, Labrador City
Imam sekuler40
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopBartholomeus van Roijen

Kabiskopan Corner Brook lan Labrador (Latin: Dioecesis Riviangulanensis–Labradorensis) (didegake ing 9 Mei 1870, minangka Prefektur Apostolik Newfoundland Kulon) yaiku sufragan Kabiskopan Agung St. John's. Wilayah grejawi kasebut didegake maneh minangka vikariat apostolik ing 28 April 1892 lan minangka Kabiskopan Saint George's ing 18 Februari 1904. Katedrale ana ing Corner Brook.

Referensi[besut | besut sumber]

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Corner Brook and Labrador". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-09-15.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 48°57′00″N 57°57′00″W / 48.9500°N 57.9500°W / 48.9500; -57.9500