Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Gatineau

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Gatineau

Archidioecesis Gatinensis

Archidiocèse de Gatineau
Lambang Kabiskopan Agung Gatineau
Lokasi
Nagara Kanadha
Provinsi grejawiGatineau
Statistik
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
277,192
231,325 (83.5%%)
Paroki61
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
KatedralKatedral Santo Yosef, Gatineau
Santo/santa pelindungMaria, Bunda Greja
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungPaul-André Durocher
Biskop emeritusRoger Ébacher
Situs web
diocesegatineau.org

Kabiskopan Agung Gatineau (Latin: Archidioecesis Gatinensis) sing ana ing provinsi Quebec. Provinsi grejawine ngeliputi kabiskopan-kabiskopan suffragan Amos, Mont-Laurier lan Rouyn-Noranda. Kabiskopan kasebut saiki dipimpin dening Biskop Agung Paul-André Durocher.[1]

Biskop[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archdiocese of Gatineau". Catholic Hierarchy. Dibukak ing August 31, 2012.

Koordhinat: 45°26′09″N 75°44′02″W / 45.4358°N 75.7338°W / 45.4358; -75.7338