Menyang kontèn

Kabiskopan Pembroke

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Pembroke

Dioecesis Pembrokensis
Lambang Kabiskopan Pembroke
Lokasi
NagaraKanadha
Provinsi grejawiOttawa
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)

65,600 (49.7%)
Informasi
DenominasiKatulik Roma
RitusRitus Roma
Didegaké4 Mei 1898
KatedralKatedral St. Columbkille
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGuy Desrochers, C.Ss.R.
Situs web
pembrokediocese.com

Kabiskopan Pembroke (Latin: Dioecesis Pontiacensis) (didegake ing 11 Juli 1882, minangka Vikariat Apostolik Pontiac) yaiku suffragan saka Kabiskopan Agung Ottawa. Kabiskopan kasebut ditingkatke minangka Kabiskopan Pembroke ing 4 Mei 1898. Katedral St. Columbkille ing Pembroke menika greja induk saka Kabiskopan Pembroke.[1]

Pimpinan[besut | besut sumber]

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

  • "Diocese of Pembroke". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-03-13.
  •  "Diocese of Pembroke". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Casta, Anton R. "St. Columbkille Cathedral (1856)". pembrokediocese.com (ing basa Inggris Karajan Manunggal). Diarsip saka sing asli ing 2019-01-08. Dibukak ing 2019-01-08.

Pranala jaba[besut | besut sumber]