Menyang kontèn

Eparki Edmonton

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Edmonton

Eparchia Edmontonensis Ucrainorum

Едмонтонська Українська Католицька Єпархія  (Ukrainia)
Ukrainian Catholic Eparchy of Edmonton  (Inggris)
Katedral St. Josafat, Edmonton
Lokasi
Nagara Kanadha
TeritorialCithakan:Country data Alberta, Kanadha
Provinsi grejawiWinnipeg
Markas besarEdmonton, Alberta, Kanadha
Statistik
Amba661.848 km2 (255.541 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2016)
4,210,111
5,486 (0,13%)
Paroki84
Informasi
DenominasiKatulik Wetan
Greja sui iurisGreja Katulik Grikenlan Ukraina
RitusRitus Bizantin
DidegakéJanuari 19, 1948; 76 taun kapungkur (1948-01-19)
KatedralKatedral Santo Josafat, Edmonton
Imam sekuler39
BasaBasa Inggris
Basa Ukraina
Basa Slavonik Grejawi
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop Agung MayorSviatoslav Shevchuk
BiskopDavid Motiuk
Biskop Agung MetropolitanLawrence Huculak, O.S.B.M.
Situs web
eeparchy.com

Eparki Edmonton (Latin: Eparchia Edmontonensis Ucrainorum, Basa Ukrania: Едмонтонська Українська Католицька Єпархія,Inggris: Ukrainian Catholic Eparchy of Edmonton) yaiku eparki Greja Katulik Grikenlan Ukraina sing ana ing provinsi Alberta, Kanadha. Eparki Edmonton nganggo liturgi Ritus Bizantium ing basa Ukraina. Tahta episkopale ana ing Katedral Santo Josafat, Edmonton, Alberta.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 53°32′N 113°30′W / 53.533°N 113.500°W / 53.533; -113.500