Menyang kontèn

Eparki Montréal (Maronit)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Santo Maron saka Montreal (Maronit)

Eparchia Sancti Maronis Marianopolitana Maronitarum
Lokasi
NagaraKanadha
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Populasi
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
87,900
Paroki17
Informasi
Greja sui iurisGreja Maronit
RitusRitus Siro-Antiokhia Kulon
Didegaké27 Agustus 1982 (41 taun kepungkur)
KatedralKatedral Santo Maron
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
PatriarkBechara Boutros al-Rahi
EparkPaul Marwan Tabet
Biskop emeritusJoseph Khoury

Eparki Katulik Maronit Santo Maron Montreal[1] (Latin: Eparchia Sancti Maronis Marianopolitana Maronitarum) yaiku eparki (kabiskopan Katulik Wetan) saka Greja Maronit ing Kanadha. Ing 2014, ana 87,900 baptisan. Eparki kasebut saiki dipimpin dening Epark Paul Marwan Tabet.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]